Salakmotor

2022.06.28. 09:54

Párosan szép az élet? – Debreceni salakszórók készülnek az Eb-re

A debreceni duó, Magosi Norbert és Kovács Roland is tagja lesz a magyar válogatottnak a páros Európa-bajnokságon.

Kovács Roland (balról) és Magosi Norbert

Forrás: Boros Norbert

Újra világversenyt rendeznek hazánkban: július 9-én, szombaton Nagyhalász ad otthont a salakmotoros páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjének. Hivatalossá vált, hogy a viadalon hét nemzet – Csehország, Lengyelország, Finnország, Szlovénia, Ukrajna, Lettország és Magyarország – csapata méri össze tudását, s küzd a döntőbe jutásért, ami augusztus 27-én a dániai Slangerupban lesz. Az idei páros Eb küzdelemsorozata két elődöntőből áll, Nagyhalász mellett a franciaországi Macon a másik elődöntő házigazdája, ahol a címvédő franciák, a britek, az olaszok, a hollandok, a norvégok, a svédek és egy úgynevezett „vegyes csapat” küzd a fináléba kerülésért. Mindkét selejtezőből a legjobb három, azaz a dobogós gárdák csatlakoznak a rendező jogán kiemelt dánokhoz a döntőben.

Minden csapat háromfős gárdákat nevezhet a viadalokra; a magyar csapat az előzetes információk szerint a lehető legerősebb összeállításban veszi fel a harcot a riválisokkal a Nyírségben. Amennyiben addig nem lesz sérülés, akkor hazánkat a nagyhalászi Fazekas Dennis, illetve a SpeedWolf Debrecen két salakszórója, Magosi Norbert és Kovács Roland képviseli a kontinensversenyen. 

BN   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában