Atlétika

2022.06.25. 18:38

Kozák Luca új magyar csúccsal magyar bajnok

A debreceni sprinter a saját rekordján javított egy századot.

Forrás: Facebook / Magyar Atlétika - Hungarian Athletics

A 127. Atlétikai Magyar Bajnokság 100 méteres női gátfutásának döntőjében kettős debreceni győzelem született. Az első helyen Kozák Luca ért be 12,70 másodperces idővel, ami új magyar csúcsot jelent, másodikként pedig Kerekes Gréta ért célba, 12,97-os eredménnyel.

Kozák Luca saját, 2020 augusztusában futott 12.71 másodperces rekordján javított egy századot szombaton és sorozatban ötödik bajnoki címét gyűjtötte be. A fedett Eb-n döntős debreceni sprintert a szakadó eső sem akadályozta a csúcsdöntésben – írja az MTI.

Női rúdugrásban Klekner Hanga már harmadszor javította meg egyéni csúcsát a szabadtéri szezonban, sőt, megpróbálta megdönteni edzője, Molnár Krisztina 4,55-ös országos rekordját is, de ez nem sikerült, 10 centivel elmaradt tőle.

A budapesti Lantos Mihály Sportközpontban sorra kerülő háromnapos versenyre 38 számban közel 440-en neveztek. Az ob vasárnap 15 órakor folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában