Futsal

2022.06.10. 10:26

A szezon mérkőzése vár a DEAC-ra

Harmati Tamásék legfontosabb feladata, hogy elkerüljék a rövidzárlatokat.

Forrás: Napló-archív

A DEAC férfi futsalcsapata a bajnoki idényének utolsó összecsapását játssza pénteken este Veszprémben. Az NB I. bronzérméért folyó, három győzelemig tartó párharc összesítésben 2–2-re áll, úgyhogy ez lesz az ötödik, mindent eldöntő mérkőzés. A Debreceni Egyetem gárdája az első két meccset megnyerte, azonban a dunántúli alakulat kiegyenlített. 

Az idény legfontosabb találkozója előtt a hajdúságiak futsalosa, Harmati Tamás beszélt a Naplónak arról, hogy mire számít. – Mi tettük kicsit nehézzé saját magunknak a dolgunkat, mert be lehetett volna hamarabb is húzni ezt a harmadik helyet. Azonban nem adjuk fel, mert szeretnénk felállni a dobogóra. Igyekszünk egy-két változtatást eszközölni az előzőekhez képest, reményeink szerint sikerre vezetnek majd – mondta. 

Végre elhitték 

A Veszprém igazi mumusa volt a DEAC-nak az utóbbi időben, hiszen rendre nyerte a két együttes közötti rang­adókat, azonban a bronzcsata első két meccsén úgy tűnt, hogy a debreceniek megtalálták az ellenszert. – Végre elhittük ténylegesen, hogy meg lehet őket verni. Összejöttek, amiket terveztünk és berúgtuk a helyzeteinket. A harmadik találkozón, idegenben fiatal csapatként nem bírtuk azt a nyomást, hogy ott voltunk karnyújtásnyira az éremtől. Aztán itthon viszont megvoltak a lehetőségeink, szinte mindenben jobbak voltunk, egyedül a gólok számában nem, viszont sajnos az a lényeg. Az utolsó másodpercekben egyenlíthettünk volna, de akkor is kifele pattant a védőről, úgyhogy nem volt szerencsénk sajnos – elevenítette fel a történteket. 

A párharc során több alkalommal is előfordult, hogy a DEAC szinte „párosával” kapta a gólokat. A második mérkőzésen például 4–2-es vezetésnél a 40. percben szerzett kettőt és mentette hosszabbításra a meccset a Veszprém, a következő alkalommal pedig a 3. minutumban már 3–0-ra vezettek a bakonyiak. – Amikor betalált az ellenfél, olyankor mi egy kicsit leblokkoltunk, ők pedig ezt kihasználva még nagyobb elánnal jöttek ránk. Ezt a fajta a rövidzárlatot muszáj elkerülni, és ha ez sikerül, akkor megnyerhetjük a csatát. Úgy készülünk, hogy nem fordul elő ilyen a pénteki összecsapáson – jelentette ki a DEAC idei szezonjának eddigi legeredményesebb futsalosa. 

A Debreceni Egyetem gárdája tehát pénteken este 18 óra 30 perctől lép pályára a bronzérem megszerzéséért a Veszprém vendégeként, a Március 15. Sportcsarnokban. 

Bakos Attila 
 

A párharc eddigi eredményei

Veszprém–DEAC 3–5 
DEAC–Veszprém 6–5 
Veszprém–DEAC 6–3 
DEAC–Veszprém 2–3 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában