Labdarúgás

2022.06.01. 16:06

A presztízs és az érem színe a tét

Mindkét gárda szakvezetője optimista az aranyrangadó előtt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Talán maga Alfred Hitchcock sem tudott volna izgalmasabb forgatókönyvet kitalálni a labdarúgó megyei másodosztály zárófordulójához, hiszen a Bestrong SC és a Józsa SE képében a tabella első két helyezettje csap össze egymással, hogy eldöntsék, ki a másodosztály királya.

A mérkőzést kissé szokatlan módon már csütörtökön lejátsszák, de annyi baj legyen, legalább hamarabb felszáll majd a fehér füst.

A rangadót a vendég józsaiak várják jobb helyzetből, hiszen 22 ponttal állnak az élen a tavaszi rájátszásban, míg a Bestrong SC egy egységgel kevesebbet gyűjtve a második pozícióból készül arra, hogy beelőzze ellenfelét. A Józsának elég a döntetlen is az aranyhoz, míg a hazaiaknak  csak a győzelem jelenthetne üdvösséget. – Bár már mindkét együttes feljutott az első osztályba, természetesen erre a találkozóra is ugyanúgy készülünk, mint bármelyik bajnokira. Tiszteljük az ellenfelet, remek futballistákból áll, látom a játékosaimon, hogy nagyon motiváltak, várják már az összecsapást. Nem csinálunk feltétlenül presztízsmeccset a csütörtökiből, de természetesen szeretnénk megkoronázni a szezont a bajnoki címmel – nyilatkozta a a Hajdú-bihari Naplónak Szabó László, a Józsa edzője.

Szabó László
Forrás: Kovács Péter-archív

A két gárda már egyszer összecsapott májusban, a rájátszás harmadik fordulójában, akkor hazai pályán 3–0-ra a józsaiak nyertek, tehát van miért visszavágni a debreceni együttesnek. – Mint minden sportoló, mi is győzni akarunk az összes meccsen, nincs ez másképp most sem – taglalta a Napló megkeresésére Köstner Tamás, a Bestrong egyesületi vezetője.

Köstner Tamás
Forrás: Bestrong SC

– Az edzésjátékokban is igyekszünk ezt erősíteni a srácokban, mert ahogy a bölcs mondás tartja, hétköznap készülsz fel a hétvégére, avagy aki ceruzával ír a hétköznap, az nem fog szépen írni a hétvégén sem, és egyéb közhelyek. Vannak sérültjeink, de ez az amatőr futballban előfordul, hiszen eltérő edzettségi állapotban vannak a játékosok, nem tud mindenki részt venni az összes tréningen. Azt tudom mondani, hogy a lehetőségeinkhez képest a legjobb összeállításban lépünk majd pályára. A mi szintünkön komoly tétje és presztízse van a találkozónak, ami remélhetőleg még inkább ösztönzi a srácokat.

Ismerjük a józsaiakat, játszottunk velük a télen, tavasszal pedig tétmeccsen is, szeretnénk visszavágni azért a vereségért.

Fiatal, sokat futó gárdáról van szó, amelynek a törekvése, hogy minél több saját nevelésű játékost építsen be a csapatba számunkra is szimpatikus, követendő példa lehet sokak számára. Mivel hamarabb kezdték ezt, előrébb járnak ebben, de mi is igyekezünk a jövőben minél több eredményt felmutatni ezen a téren. Remek meccsre van kilátás, várjuk szeretettel a kilátogató nézőket, nem fogják megbánni ha ezt a rangadót választják csütörtök esti programnak – tett ígéretet Köstner Tamás.

A Bestrong SC–Józsa SE mérkőzést csütörtökön 18.30-tól rendezik a Pallag melletti Bestrong Sportkomplexumban.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában