Labdarúgás

2022.06.09. 14:22

A jó példa: feljutás helyi erőkkel

Józsán az utánpótlás-nevelő programnak hála gyakorlatilag csak környékbeli játékosok alkotják a keretet.

Forrás: Napló-archív

Ezüstérmesként jutott fel a megyei első osztályba a Józsa SE. Magasan volt a léc, hiszen az elejétől kezdve csak a feljutás lebegett Szabó László együttesének szeme előtt. Ami örvendetes, ezt a cél úgy érték el, hogy remek példát mutatva nagyon erősen támaszkodnak a saját utánpótlásukra.
A gárda az ősszel 2-2 döntetlen és vereség mellett 14 győzelmet aratott, amivel megnyerte a másodosztály Északi csoportját, majd a tavaszi rájátszásban egészen az utolsó fordulóig az élen álltak, ám a bajnoki döntőnek is felfogható Bestrong elleni mérkőzést 4–3-ra elbukták, így végül az ezüstérmet akasztották a józsaiak nyakába.

A szezont így nem sikerült bearanyozni, de a feljutást már fordulókkal előtte bebiztosította az alakulat.

– Az első perctől kezdve a feljutás volt a célja mind a vezetőknek, mind a játékosoknak – erősítette meg a Hajdú-bihari Naplónak Szabó László edző. – Én ekkor azt kértem a futballistáinktól, hogy végezzük el azt a munkát, amit ebbe bele kell tenni. Ez így is lett, mert az utolsó meccsünkön is látszott, hogy erőnlétben topon voltunk, a játékuk pedig folyamatosan javult a szezonban.

Úgy láttam az utolsó két fordulóban – miután biztossá vált a feljutásunk az első osztályba – már nehezebb volt összpontosítanunk.

De nem marasztalok el senkit, hanem abban bízom, a jövőre nézve tanultunk ebből. Józsán 15 évvel ezelőtt belevágtunk abba, hogy csak környékbeli játékosokból építjük fel a csapatot. De az akarat nem elég, ehhez kell az edzők, a vezetők és a fiatalok közös munkája – szögezte le a szakember.
Zárszóként megjegyezte, nem lesz mindenkiből magasabb szintű labdarúgó, de ha azt elérték, hogy a srácokat jobban érdekli a labda az elektromos ketyeréknél, már akkor sokat tettek azért, hogy a gyerekek egészséges felnőtté váljanak majd.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában