Éves beszámoló

2022.06.14. 12:25

A debreceni kézilabdacég mintegy hatvanmilliós eredménnyel zárt

Az akadémiai akkreditáció 890 millió forint bevételt eredményezett.

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője | Forrás: Napló-archív

Ötvenkilenc millió forint adózott eredménnyel, 1,51 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta a 2021. évet a DVSC Kézilabda Kft.; a cég nettó értékesítési bevétele az előző évhez képest emelkedett, a sportakadémiával a munkavállalói létszám bővült – derül ki a cég éves, a  debreceni közgyűlés által is elfogadott beszámolójából.

Ábrók Zsolt tájékoztatása szerint a szponzori bevételeik jelentősen emelkedtek (a klub főtámogatója évek óta a Schaeffler, az újabb, kétéves szerződést februárban írták alá) és a jegybevételeik is nőttek. Utóbbiból majdnem 11 millió forint folyt be, néhány százezer forinttal több, mint 2020-ban (a koronavírus-járvány torzítja ezeket a számokat). A cég reklámbevételei a 2020-as 207 millióról 244 millió forintra nőttek, míg a bérbeadás tavaly már 18 milliót hozott a konyhára (tavalyelőtt nem volt ebből pénz).

Az ügyvezető emlékeztetett: a DVSC Kézilabda Kft. 2020-tól államilag elismert sportakadémiai akkreditációval rendelkezik, amely eredményeként az Emberi Erőforrások Minisztériuma – szigorú ellenzés mellett – négy éven át biztosítja az utánpótlás-neveléshez kapcsolódó forrásokat (2021-ben ez 890 millió forint bevételt jelentett).

A gazdasági társaságnál a személyjellegű ráfordítások a 2020-as 453 millió forintról 612 millió forintra növekedtek. Ebben az említett sportakadémiai működés meghatározó szerepet játszik, hiszen a cég menedzsmentje, szakmai gárdája és adminisztrációja is bővült (az átlagos statisztikai létszám 51 fő volt tavaly).

Egy hosszabb beruházási program eredményeként lényegében teljesen megújult belülről a Hódos Imre Rendezvénycsarnok (tetőszigetelés, világítás-, lég- és hangtechnika, irodaszint, tűzvédelem stb.) és a parkoló is előnyére változott.

A DVSC felnőttcsapata az idei idényben a harmadik helyen zárt a 2020/2021-es hatodik hely után. Utánpótlásban az ifik az országos bajnokság ezüstérmét, a serdülők a bronzérmét szerezték meg. Az U22-es gárda a következő szezonban az NB I./B-ben, vagyis a másodosztályban pallérozódhat, miután megnyerte az NB II. Északkeleti csoportját.

RaL

A DVSC Kézilabda Kft. tulajdonosai a debreceni önkormányzat és a MAVEX-REKORD Kft., 97,16-2,84 százalékos részarányban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában