Vereség a Kecskemét ellen

2022.05.03. 20:19

Sorozatban nyolcadszor kapott ki a DEAC kosárcsapata

Nagyot küzdött a debreceni gárda, de újabb vereséget szenvedett a középszakaszban.

Forrás: Napló-archív

A DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata a Kecskemét ellen próbálta megtörni a hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát. A debreceniek a vezetőség korábbi döntésének értelmében megfiatalított kerettel zárják a vártnál gyengébben sikerült szezont.

A hazaiak – ahogy arra már korábbi találkozókon is volt példa – nem kezdték rosszul az összecsapást, ami kiegyenlítetten zajlott a két fél között, a DEAC Drenovac dupláival tartotta a lépést a Bács-Kiskun megyei gárdával. A kis szünetet követően hasonló mederben folyt tovább a játék, aztán egy rövid kihagyást kihasználva megléptek a vendégek, ebben az időszakban Karahodzicot nem tudták tartani Polyák Lászlóék. A félidőben így 45–36-os kecskeméti vezetésnél vonultak le a csapatok szusszanni egyet a folytatás előtt.

A DEAC-nak sikerült váltania a szünetben, Drenovac és Dzeletovic vezérletével szépen faragták a hátrányból, ami az utolsó játékrész előtt öt pontra csökkent. A negyedik negyed ismét kiegyenlített csatát hozott, így viszont a vendégek megőrizték előnyüket, és a végén 77–72 arányban nyerni tudtak Debrecenben. A második negyedbeli néhány perces rövidzárlatot nem tudta kijavítani Berényi Sándor együttese, így továbbra is nyeretlen a középszakaszban.

BA

A tények

NB I. A, középszakasz, középház, 8. forduló
DEAC-Tungsram–DTKH Kecskemét 72-77 (19-20, 17-25, 18-14, 18-18)
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezették: Mészáros Balázs, Minár László, Fodor Attila.
DEAC: Kerpel-Fronius 15/15, Polyák 2, Valerio-Bodon 5/3, Drenovac 21, Dzeletovics 20/6. Cserék: Balázsi 2, Neuwirth 2, Gáspár 5/3. Vezetőedző: Berényi Sándor.
Kecskemét: Pollard 22/9, Klobucar 20/12, Milutinovics 3, Kucsera -, Karahodzsics 19. Cserék: Wittmann 6/3, Tóth -, Dramicsanin 7/3. Vezetőedző: Forray Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában