Megnyerték a döntő első meccsét

2022.04.24. 09:25

Egy lépéssel közelebb a címvédéshez a DEAC női futsalosai

A Debreceni Egyetem alakulata Krascsenics Csilla remek teljesítményének hála fektette két vállra a budaörsieket.

Forrás: deac.hu

Hosszabb szünetet követően a DEAC női futsalosai szombaton megkezdték a Budaörs elleni döntőt a DESOK-ban. Eltiltás miatt Fülöp Diána a finálé első meccsén nem segíthetett a debrecenieknek.

A deac.hu beszámolója szerint a találkozó alaphangját Horváth Viktória éles szögből leadott lövése adta meg, a labda a kapufát is érintve hagyta el a játékteret. A másik oldalon Fábián Rebeka távoli próbálkozását tolta ki Torma Lilla. Aztán egy szöglet után Horváth passzolt Krascsenics Csillához, aki kb. 12 méterről lőtt a jobb alsóba. A második DEAC-gólra sem kellett sokat várni, a hatodik percben Sovány Liza balról ívelt középre, Krascsenics pedig közelről a léc alá bombázott. Szép összjáték végén Tell Zsófia szépíthetett volna, de pontatlanul célzott. A magabiztos fór ellenére sem ült rá az eredményre a Debrecen, ám Horváth, Pócsik Lívia és Czégény Zsuzsánna kísérletét egyaránt hárította Csizmók. Ezt követően a Budaörs próbált nagyobb nyomást helyezni rájuk, de Torma kapuját Koch Fruzsina és Folk Zsuzsanna sem tudta bevenni. A szünet előtt Krascsenics és Pócsik került nagy helyzetbe, de az eredmény nem módosult.

A második játékrész Torma bravúrjával startolt, a DEAC kapusa Fábián ziccerét hatástalanította. A 27. minutumban Kardosi Blanka lökete beakadt, ezzel kozmetikáztak a vendégek az eredményen. Kajári Gabriella közel járt ahhoz, hogy visszaállítsa a kétgólos különbséget, de a léc kibabrált vele. Ami nem jött össze Kajárinak, az sikerült Üveges Katalinnak, az egyetemisták csapatkapitánya Krascsenics asszisztját váltotta gólra. A lefújásig még Folk sistergős bombája okozott kisebb riadalmat, ám most is a léc lett a főszereplő.

Ezzel a diadallal a DEAC megtette az első lépést a címvédés felé, az aranycsata jövő héten a Budaörs otthonában folytatódik.

A tények

Bajnoki döntő 1. mérkőzés

DEAC-Budaörs-Endo Plus Service 3-1 (1-0)

gólszerzők: Krascsenics (5., 6.), Üveges (36.), ill. Kardosi (27.).

A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Üveges, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Pócsik, Kajári, Nagy A., Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó döntő állása: 1-0 a DEAC-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában