Kosárlabda

2022.04.04. 21:20

Az Oroszlánnyal játszik először a DEAC a középházban

Az MVM-OSE Lions együttesét fogadja a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata szerdán 18 óra 30 perctől a középszakasz középházának első fordulójában. Berényi Sándor együttese számára a rájátszás kiharcolása szempontjából innentől kezdve már minden összecsapás kulcsfontosságú, így hazai pályán a sérültek ellenére is kötelező a győzelem, hívja fel a figyelmet a debreceniek honlapja.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A balul sikerült „hazai” rendezésű Magyar Kupa után folytatódik a bajnokság a Debreceni Egyetem számára, a Főnix Aréna után Polyák Lászlóék visszatértek az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. Mivel az alapszakasz utolsó fordulóiban nem sikerült kiharcolni az első ötbe kerülést, ezért a DEAC a már csak a középházból kvalifikálhatja magát a rájátszásba, ami ha sikerül is, biztosan pályahátrányból kezdhetik meg a negyeddöntőt. A középszakaszban a Kaposvár, a Kecskemét, a Szeged és az Oroszlány lesz majd a hajdúságiak ellenfele, akikkel oda-visszavágós alapon összesen nyolc mérkőzést vívnak majd, mely hozzáadódik az alapszakaszban elért eredményekhez. Az ötösfogatból három gárda is kivívhatja a rájátszást, ahol rögtön az első körben a felsőház első három helyezettje vár majd rájuk.

A DEAC számára innentől kezdve - főleg hazai pályán - már nem nagyon van hibázási lehetőség, hiszen az alapszakasz végére nagyszerű formába lendülő Kaposvár egy győzelemmel előtte áll, míg a Magyar Kupán ezüst-, illetve bronzérmet szerző Szeged és Kecskemét az üldözőik. A szerdai ellenfél mindenesetre a középház jelenleg utolsó pozíciójában lévő Oroszlány lesz, akik elkerülve az alsóházat innentől kezdve már felszabadultan kosárlabdázhatnak.

A két együttes február közepén találkozott egymással utoljára, akkor húszpontos debreceni siker született a Nagyerdőn, de az alapszakasz első összecsapása azért óvatosságra int, hiszen Oroszlányban 79-74-re diadalmaskodtak a piros-feketék. Az OSE két új légióst szerződtetett az alapszakasz hajrájában, Omar Calhoun eddigi három fellépésén 21 pontot átlagolt, ráadásul mérkőzésenként négy hárompontost is elsüllyeszt az ellenfelek gyűrűjében. A másik új szerzemény, Mesicek Blaz sem tűnik rossz fogásnak, a több külső poszton is bevethető szlovén légiós eddig 18.3 pontot jegyez meccsenként. Rajtuk kívül elsősorban Mario Ihring támadójátékának limitálása lehet kulcsfontosságú, de az oroszlányi védelmet sem lesz egyszerű feltörni, hiszen az alapszakaszgyőztes Falco, valamint a hétvégén kupát nyerő Szolnok után ők kapták a legkevesebb pontot a bajnokságban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában