Kosárlabda

2022.02.13. 19:59

DEAC: győzelemmel kezdődött Berényi Sándor második regnálása

Szünet után megtalálta a gyeplőt a DEAC, és a lefújásig nem is engedte ki a kezéből.

Forrás: Kiss Annamarie

Az Oroszlány elleni sikerrel nyitotta a második Berényi Sándor-érát a DEAC-Tungsram férfi kosárlabdacsapata. Mint ahogy azt lapunk is megírta, múlt héten a görög Jorgosz Vovoraszt a nem túl jó eredmények miatt leváltották az együttes éléről, és helyére a gárda első sikerkorszakának letéteményesét, Berényi Sándort nevezték ki az idény végéig.


Gyászszünet előzte meg az MVM-OSE Lions elleni vasárnap esti összecsapást. A némileg szokatlan időpontot az indokolta, hogy előző nap még a Bocskai-emlékverseny küzdelmei folytak az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Tóth Ádám közeli duplája nyitotta meg a pontgyártást, Djordje Dzseletovics büntetői után már 8–3 volt az állás a 4. percben. A jó kezdést kevésbé jó folytatás követte, pillanatok alatt felzárkózott az Oroszlány, a régi-új mester három cserével frissítette kezdőcsapatát: Ivan Aska, Djordje Drenovac és Kovács Ákos érkezett. Gyorsan eszméltek a cívisvárosiak, 21–13-nál időt is kértek a vendégek. Hatott a megbeszélés, mert az etap végére három pontra zárkóztak a piros-feketék.

 

Rosszul indult a második negyed, két perc sem telt el, és máris magához hívta tanítványait Berényi Sándor, aki kereste az ideális csapatát. Három percnek kellett eltelnie az első hazai kosárig a második periódusban, de ezzel beindult a szekér, gyorsan fordított a DEAC. Folytatódott a hullámvasút, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett, amelyek leginkább egymás hibáiból éltek, amiből akadt bőven. Végül 41–37-es hazai vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.
A szünetben tombolt a szép számú közönség, ugyanis egy szurkoló az idényben először sikeres volt a DEAC játékán, azaz félpályáról betalált a kosárba, amellyel 275 ezer forint ütötte a markát.

Úgy néz ki, a csont nélküli tripla megihlette a DEAC játékosait is, mert bekezdtek a második félidőben, a harmadik harmad végén 63–47-et mutatott az eredményjelző.


Az utolsó percek az örömkosárlabda jegyében teltek, Berényi Sándortól lehetőséget kaptak a fiatalok is. Josh Hagins szép trojkája zárta le a mérkőzést, 79–59-re nyert a DEAC, teljesen megérdemelten.

 

MSZ

 

A tények


Férfi kosárlabda NB I., 22. forduló


DEAC-Tungsram - MVM-OSE Lions 79-59 (21-18, 20-19, 22-10, 16-12)


Oláh Gábor utcai sportcsarnok. 1000 néző. V.: Kapitány, Ádám, Nagy.


DEAC: Thames 10, Hagins 12/6, Valerio-Bodon 6, Dzeletovics 8/3, Tóth Á. 13. Cserék: Drenovac 21/3, Aska 4, Kovács -, Polyák 5, Neuwirth -, Kerpel-Fronius -, Sagodi -. Vezetőedző: Berényi Sándor.


MVM-OSE Lions: Ihring 15/3, Carev 4, Mesicek 18/6, Molnár -, Burns 5. Cserék: Parrish 10/3, Tóth 3/3, Garamvölgyi 2, Ruják 2, Szabadfi -. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában