Kézilabda

2022.03.13. 13:14

Bebiztosította harmadik helyét a Loki

Szilágyi Zoltánék a huszadik perc környékén találták meg a megfelelő formációjukat.

Forrás: Czinege Melinda

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata az egyesület 120. születésnapján 30–25-re legyőzte a Vác együttesét az NB I. 17. fordulójában szombat este, 1800 néző előtt. Az első játékrészben szoros, kiegyenlített játék zajlott, mindössze 14–13-as debreceni előnnyel mehettek pihenőre a felek. A második harminc percben azonban a hajdúságiak akarata érvényesült jobban, és végül magabiztos 30–25-ös sikert arattak Vámos Miráék. A cívisvárosiak a hétvégi sikerükkel hat pontra növelték előnyüket a tabellán negyedik váciakkal szemben, igaz ők egy találkozóval kevesebbet játszottak a bajnokságban.

 

Az összecsapást követő sajtótájékoztatón a DVSC Schaeffler vezetőedzője, Szilágyi Zoltán értékelt a látottakat. – Nagyon sportszerű, jól játszó Vác ellen sikerült itthon tartani a két pontot szombat este. Az elején nem igazán állt össze a védekezésünk, próbálkoztunk mindennel. A huszadik perc környékén találtuk meg az eredményes formációnkat, amelyet a mérkőzés végéig jól is alkalmaztunk. Az is döntő fontosságú volt, hogy én jelentősen többet tudtam változtatni a csapaton, nagyobb merítési lehetőségem volt. A helyzetkihasználásunk az nem igazán volt eredményes, hiszen remek napot fogtak ki a váci hálóőrök. Viszont nagyon örülök, hogy egy ilyen fantasztikus hangulatú összecsapáson, a klub 120. születésnapján az egyik legnagyobb riválisunk ellen győzelmet arattunk – zárta gondolatait a debreceniek edzője.

 

A DVSC a következő, 18. fordulóban Mosonmagyaróvárra látogat a hétvégén. 

 

HBN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában