Helyi sport

2022.03.17. 14:59

A hónap vezetőedzője lett Joan Carrillo

A spanyol szakember négy győzelmet aratott februárban, és mindössze egy vereséget szenvedett a Lokival.

Forrás: DVSC

Labdarúgás. Az OTP Bank Liga februári találkozói alapján a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) és az M4 Sport átadta a díjat a hónap legjobb edzőjének, aki Joan Carrillo, a DVSC vezetőedzője lett.

 

Eredményesen passzoltak

 

Az indoklás szerint februárban nagyszerű hónapot futott a Loki a november elején kinevezett spanyol vezetőedző irányításával: korábbi klubja, a Fehérvár idegenbeli, 2–1-es legyőzésével kezdtek, majd ugyan hazai pályán beleszaladtak egy 4–1-es pofonba a Mezőkövesd ellen, utána viszont 2–0-ra nyertek a bajnoki címre pályázó Puskás Akadémia otthonában. Zárásként pedig a Nagyerdei Stadionban 1–0-ra múlták fölül az MTK Budapest alakulatát. A hajdúságiak a kilenc pont mellett a négy februári bajnokit hat lőtt és öt kapott góllal abszolválták, 78,4 százalékos pontossággal passzoltak (1261/991), és 43 lövésükből 17 kaput talált (41,8 százalék).

 

A Debreceni VSC vezetőedzője, Joan Carrillo a díj átvételét követően nyilatkozott. 

– Nagy elismerés ez számomra, boldog vagyok emiatt. De ez nemcsak nekem szól, hanem a szakmai stáb minden egyes tagjának, az összes játékosnak, az egész csapatnak. Remek munkát végeztünk februárban, de nem érjük be ennyivel, a végsőkig harcolunk 

– fogalmazott a cívisvárosiak mestere. A DVSC-re nem vár könnyű feladat az előttünk álló hétvégén sem, hiszen a negyedik helyezett atomvárosiak otthonába látogatnak Dzsudzsák Balázsék. Az összecsapás vasárnap 13 óra 15 perckor kezdődik, s az M4 Sport közvetíti. 

 

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában