Labdarúgás

2022.02.18. 14:31

DVSC: meg kell küzdeni a sikerért

Az idei szezon egyik legnehezebb összecsapása vár a DVSC futballistáira.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A Hajdú bihari Napló az OTP Bank Liga idei szezonjára azzal az ötlettel állt elő, hogy megkeres két, a DVSC-hez kötődő sportbarátot, hogy kövessék végig az egész 2021-2022-es idényt a Naplóval együtt. Nagy örömünkre Bernáth Csaba, a Loki legendás focistája és Szebeni István, a TV2 nyíltan futball- és sportrajongó műsorvezetője is igent mondott felkérésünkre. A fiúk feladata, hogy minden forduló előtt elmondják várakozásaikat és megtippeljék a mérkőzések pontos végeredményét. A telitalálatért 3, a kimenetel és a gólarány eltalálásáért 2, a kimenetel eltalálásáért pedig 1 pont jár.

 

A piros-fehér gárda kellemetlen vereséget szenvedett a múlt héten a Mezőkövesd ellen hazai pályán. – A fehérvári siker után nem ezt vártuk a csapattól, a két győzelem együtt sokat lendített volna rajtunk. A riválisaink közül mindenki nyert, úgyhogy nagyon kedvezőtlenül alakult nekünk a 20. játéknap. Sose jó kikapni, de lélektanilag kifejezetten rosszkor jött ez a vereség, azonban be kell ismerni, hogy a kövesdiek jobbak voltak. Taktikusabban, egységesebben és szervezettebben futballoztak. A debreceniek egyéni hibákat követtek el, kicsit elveszettnek tűntek és nem éreztem rajtuk azt az erőt, ami elengedhetetlen ahhoz, ha egy ilyen összecsapást meg akarnak nyerni – mondta a Loki többszörös bajnok futballistája.

 

Ahogy az szokott lenni, a fehérvári győzelem utáni pozitív hangokat – a szombati fiaskót követően – erős kritikák váltották a drukkerek részéről. Bernáth Csaba szerint nehéz ezeket játékosként nem meghallani, azonban profi sportolókról lévén szó, ezzel együtt kell élni.

 

Tegyenek meg mindent

 

– Tudjuk, hogy a szurkolói lélektan az ilyen. A legfontosabb, hogy a csapat küzdjön és tegyen meg mindent a pályán, mert olyankor még ha ki is kap, a közönség hálás lesz. Az elmúlt 2 évtizedben nem ehhez volt szokva a publikum, bár azt hozzátenném, hogy én is voltam kieső csapat tagja annak idején, csak akkor a BKV Előre visszalépésével bent maradhattunk az NB I.-ben. Az nagyon rossz időszak volt az. Bízom benne, hogy most is a elkövetkezendő sikeres korszak küszöbén vagyunk – fejezte ki reményeit. 

 

Szebeni István bízott benne, hogy a fehérvári sikert egy újabb diadal követi majd. – Nagyon fájó, hogy a közvetlen riválisunktól kaptunk otthon egy négyest, főleg, hogy mindenki más a környékünkön pedig hozta a győzelmeket. Az előző forduló is bizonyítja, hogy mennyire kiszámíthatatlan idén a bajnokság: ki gondolta volna, hogy Pakson győz a Gyirmót, vagy az MTK megveri a Puskást? Ráadásul most mi utazunk ez utóbbiakhoz, akiknek nagy szükségük van így a három pontra. Ha mi vasárnap kikapunk Felcsúton, ami valljuk be, benne van a pakliban, akkor már megint nagyon közel kerülhetünk a veszélyzónához. Az ősszel simán verte a Lokit a PAFC a Nagyerdei Stadionban, úgyhogy én személy szerint az idény egyik legnehezebb meccsére számítok. Idén egyébként úgy tűnik, hogy az erősebb együttesekkel szemben jobban megy a fiainknak, ebben bízom most is – fogalmazott a műsorvezető, aki lapunknak elárulta, hogy a helyszínen szeretne majd szurkolni a DVSC-nek. 

 

Bakos Attila

Az állás

 

Bernáth Csaba 72

Szebeni István 78

 

A labdarúgó NB I. 20. fordulójának eredményei

 

Újpest FC–Kisvárda 0–0

Paksi FC–Gyirmót FC Győr 2–3

Debreceni VSC–Mezőkövesd 1–4

Puskás Akadémia–MTK Budapest 1–2

Budapest Honvéd–Fehérvár3–1

Zalaegerszegi TE FC–Ferencváros 1–3

 

A 20. forduló pontszámai

 

Bernáth Csaba

Újpest FC–Kisvárda 2–1 0

Paksi FC–Gyirmót 3–1 0

DVSC–Mezőkövesd  3–1 0

Puskás–MTK 2–0 0

Honvéd–Fehérvár 2–2 0

ZTE–Ferencváros 1–3 3

 

Szebeni István

Újpest FC–Kisvárda 1–1 2

Paksi FC–Gyirmót 3–2 0

DVSC–Mezőkövesd 2–1 0

Puskás–MTK 3–0 0

Honvéd–Fehérvár 1–1 0

ZTE–Ferencváros 1–2 1

 

A 21. forduló tippjei

 

Bernáth Csaba

Mezőkövesd–Honvéd 2–2

Kisvárda–Paksi FC 2–1

Gyirmót FC Győr–ZTE FC 1–1

MTK Budapest–Ferencváros 0–3

Puskás–Debreceni VSC 1–1

Mol Fehérvár FC–Újpest FC 1–1

 

Szebeni István

Mezőkövesd–Honvéd 2–2

Kisvárda–Paksi FC 2–1

Gyirmót FC Győr–ZTE FC 1–1

MTK Budapest–Ferencváros 0–2

Puskás–Debreceni VSC 1–1

Mol Fehérvár FC–Újpest FC 1–0

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában