Dávid Lászlót is jelölték

2022.02.06. 10:40

Debreceni szakember lehet a hónap utánpótlásedzője

Dávid László és tanítványa, Battai Sugár Katinka | Forrás: Napló-archív

A Magyar Edzők Társasága, az utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria alkotta kuratórium megnevezte A hónap utánpótlásedzője díj első kiírásának három jelöltjét. A januári elismerésre az Interfencing Debrecen SC kardvívóinak vezetőedzőjét, Dávid Lászlót is jelölték.

 

Mint az az utanpotlassport.hu-n olvasható, a 38 éves szakember a 2000-es évek elejétől kezdve dolgozik a debreceni kardvívósportért. Ő volt a 2017-ben megalakult Interfencing egyik alapítója, legeredményesebb tanítványával, a most 18 éves Battai Sugár Katinkával 2012 óta foglalkozik.

A fiatalok felkészítésben elsődlegesnek tartom az állandóságot és a következetességet

– mondta a portálnak Dávid László, miután értesült a jelölésről. „A cél, hogy a gyerekek megszeressék a sportot, és megtanuljanak jó döntéseket hozni a versenyszituációkban. Ha ez sikerül, az eredmény is jönni fog, bár az utánpótláskorban nem az a legfontosabb, hanem a minél magasabb szintű technika elsajátítása – tette hozzá.

 

Dávid László mellett Gór-Sebestyén Júlia műkorcsolya- és Kocsis Tamás kosárlabdaedzőt jelölték még a díjra. A győztes kilétére az alapítók voksolását követően derül fény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában