Jégkorong

2022.02.04. 20:30

Az UTE bedarálta a DEAC-ot

Hiába vezetett az egyetemista gárda Újpesten, végül 5–3-as vereséget szenvedett.

Forrás: Napló-archív

A DEAC jégkorongosainak szempontjából az alapszakasz utolsó előtti összecsapása következett pénteken este Újpesten. A debreceniek szempontjából igazán nagy tétje már nem volt a meccsnek, hiszen a MAC elleni, szerdai vereséget követően biztossá vált, hogy a hetedik helyen végeznek az alapszakaszban.


A találkozó elején felszabadultabbnak tűntek a vendégek, talán ennek is volt köszönhető, hogy Turcotte révén a 7. percben meg is szerezte a vezetést az egyetemi gárda. Lassan éledezni kezdtek a hazaiak is, emiatt több alkalommal – a már tőle megszokott módon – nagyot kellett védenie Hetényinek. Azonban a 14. minutumban már ő sem segíthetett: egy előreütött korongot – a nyáron a DEAC-től érkező – Kiss Patrik készített le tökéletesen Németh elé, aki közelről nem hibázott, kiegyenlítettek ezzel a lilák. Az első szünetre így 1–1-es állásnál vonultak a felek.


A fordulást követően több alkalommal is próbálkozhattak a felek emberelőnyből, az egyik ilyen helyzetet használta ki az UTE Kiss Dániel révén, megszerezve ezzel a vezetést, azonban Kloz szintén a létszámfölényt kamatoztatva egyenlített. A változatosság kedvéért aztán kettős emberhátrányba került a DEAC, amit gyorsan kihasználtak újpestiek, így 3–2-es hazai előnynél jött az utolsó játékrész.


A pihenőt követően kiegyenlített volt a küzdelem a jégen. Akadt helyzet itt is, ott is, azonban nagyon sokáig gólt egyik csapat sem tudott szerezni, köszönhetően a két magyar válogatott kapusnak, Rajnának és Hetényinek, akik lehúzták a rolót. Aztán 5 perccel a vége előtt az újpestiek játszottak ki sakk-mattig egy szituációt, amiből Németh megszerezte negyedik találatukat, azonban Sági révén hamar visszakapaszkodott a DEAC, így a hajrá 4–3-as hazai előnnyel kezdődött. Az utolsó percben az UTE Just révén bebiztosította a hazai 5–3-as győzelmet.


Az egyetemisták utolsó alapszakaszos meccsüket vasárnap este 18 óra 30 perctől játsszák a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a Debreceni Jégcsarnokban.

 

BA
 

A tények


Erste Liga, alapszakasz – EL204


UTE–DEAC 5–3 (1–1, 2–1, 2–1)


Budapest, Újpesti Jégcsarnok. Vezették: Mach, Kincses.


Gól: 0–1 Turcotte (7.), 1–1 Németh (14.), 2–1 Kiss D. (34.), 2–2 Sági M. (37.), 3–2 Jago (40.), 4–2 Németh (56.), 4–3 Sági M. (56.), 5–3 Just (60.).


Kiállítás: 12, illetve 16.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában