Jégkorong

2022.01.04. 20:56

Esélyt sem adott ellenfelének a remekül kontrázó DEAC

Földbe döngölték fehérvári Titánokat.

Fotó: Napló-archív

Magabiztosan győzte le a fehérvári Titánok együttesét a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata az Erste Liga keddi játéknapján. A vendégeknél Hetényi Zoltán helyén ezúttal Antek Tamás kezdett a kapuban, és több fiatal is keretbe került, köztük az ifjú orosz támadó Dmitrii Karmaev, aki meg is szolgálta a bizalmat.
 

Jobban kezdtek a Titánok, mégis Belomojevnek kellett először (aztán még jó párszor) kihalásznia maga mögül a pakkot: Jan Dalecky rögtön az első DEAC-helyzetet gólra váltotta. 0–1. Pár minutummal később a cseh támadó lemásolhatta volna a gólját, de ezúttal nem tudott túljárni a hazai kapus eszén. Antek sem unatkozott, többször is közel került az egyenlítéshez a fehérvári gárda, ám a fiatal debreceni cerberus résen volt. Gólt mégis a hajdúságiak szereztek, Rastislav Spirko passzából Sándor Flórián volt eredményes a 17. percben. 0–2.
 

Életerős cívisvárosi lövésekkel indult a második harmad, aztán egy vendégkiállítás miatt nehéz pillanatokat éltek át Berta Ákosék az etap közepén. A már korábban megénekelt Karmaev ütötte a harmadik debreceni találatot a 32. percben, melyet egy labdaszerzés után Spirko növelt Karmaev asszisztjából. 0–4.

 

Elment Antek shutout-ja

 

A záró harmad elején a korábbi szlovák válogatott támadó aztán meglőtte a második gólját is, végképp pontot téve a mérkőzés kimenetelére. 0–5.

 

A végig remekül védő Antek közel járt a kapott gól nélkül lehozott meccshez, de Krasnican pattogó lövése utat talált a kapujába. Sági Martin gondoskodott arról, hogy a Debrecené legyen az utolsó szó, egy szépen kijátszott akció végén állította be a 6–1-es végeredményt. 

 

MSZ



A tények

Erste Liga, alapszakasz
TITÁNOK–DEAC 1–6 (0–2, 0–2, 1–2)
Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok.
 

Gól: 0–1 Dalecky (3.), 0–2 Sándor F. (17.), 0–3 Karmaev (32.), 0–4 Spirko (36.), 0–5 Spirko (44.), 1–5 Krasnican (50.), 1–6 Sági (57.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában