Kosárlabda

2022.01.14. 12:25

DEAC: Vovorasz megszakítaná a Sopron sorozatát

Nehéz idegenbeli mérkőzés vár a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapatára, hiszen szombaton 19 órától a nyolc mérkőzés óta veretlen Sopron KC otthonában lépnek pályára.

A Debreceni Egyetem alakulata már egy nappal a mérkőzés előtt elutazik a hűség városába, az utolsó edzés után Jorgosz Vovorasszal beszélgetett a deac.hu.

 

Egy öt mérkőzésből álló győzelmi széria után legutóbb hazai pályán szenvedtek fájó vereséget a közvetlen rivális Szolnoki Olajbányásztól. Kell-e ilyenkor változtatni valamit a következő találkozóra való felkészülésben?

 

- Minden sorozat megszakad egyszer, de ilyen a sport, nagy győzelmek után vannak olyan napok, amikor nem megy a játék, és becsúsznak vereségek. A legfontosabb ilyenkor, hogy nem szabad kétségbeesni, menni kell tovább és a következő mérkőzésre kell koncentrálni. A heti felkészülés hasonló volt az eddigiekhez, igyekeztünk a lehető legjobban rendezni a sorainkat és felkészülni a Sopronból.

 

Mit vár a szombati találkozótól?

 

- A bajnokság jelenleg legjobb formában lévő gárdájához látogatunk, az új edzőjüknek sikerült magasabb szintre emelni a csapat játékát, és a győzelmi sorozatuknak köszönhetően a játékosokon is érződik a magabiztosság. Nagyon nehéz találkozóra számítok, biztos vagyok benne, hogy hazai pályán szeretnék majd kontrollálni a mérkőzést, és ha sikerül elkapniuk a fonalat, mint a legutóbb a Falco ellen az utolsó negyedben, akkor nagyon nehéz lesz megverni őket. Amikor ilyen mentális állapotban van az ellenfél, akkor különösen fontos a védekezés, de bízom a fiúkban, remélem, hogy nekünk sikerül majd megszakítanunk a győzelmi szériájukat.

 

Mikre kell majd a leginkább odafigyelni, hogy nyerni tudjunk Sopronban?

 

- A Sopron egy nagyon jól támadó csapat, olyan játékosaik vannak, akik képesek szinte bármikor kosarat szerezni, ráadásul nem csak a figuráikból, de egy az egy ellen is rendkívül hatékonyak. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a védekezéshez való hozzáállás és keménység sorsdöntő lehet, de hiszek benne, hogy ha sikerül megvalósítani az elképzeléseinket, és abban a ritmusban és filozófia szerint tudunk játszani, ahogy azt szeretnénk, akkor jó esélyünk van a győzelemre.

 

Legutóbb a szezon eddigi legrosszabb dobóteljesítményét nyújtotta a csapat. Kell-e változtatni valamit a játékon?

 

- A kosárlabda már csak ilyen, Fehérváron közel hatvan százalékkal dobtunk mezőnyből, a hárompontosaink közel fele pedig beesett, három napra rá pedig szinte semmi sem akart bemenni. Természetesen az ilyen szituációkra fel kell készülni, és más megoldásokat is meg kell tudni találni, hogy eredményesek legyünk, de nem gondolom, hogy alapjaiban változtatnunk kéne a játékunkon. A Szolnok ellen nem érdemeltünk győzelmet, de az a mérkőzés már elmúlt, bízom benne, hogy sikerült belőle tanulnunk. A meccset követő naptól már csak a Sopronra fókuszálunk, bíznunk kell a saját magunkban és a filozófiánkban, melyen nem változtathat egy-egy rosszabbul sikerült mérkőzés sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában