Futsal

2022.01.18. 13:24

DEAC: az egész csapatot megrázta a borzalmas sérülés

A fiatalabb játékosok különösen nehezen tették túl magukat a Veszprém elleni mérkőzés szörnyű jelenetén.

Forrás: Kiss Annamarie

Nem sikerült fényesen az idei év első bajnokija a DEAC férfi futsalosai számára, hiszen hétfő este beleszaladtak egy 9-3-as vereségbe  a Veszprém ellen a DESOK-ban.

 

A vendégek meggyőzőbben kezdtek (0-2), aztán egy csúnya ütközés miatt hosszú ideig állt a játék: Vass Ottó és Boromisza Dániel sem tudta folytatni a játékot, a veszprémi játékost kórházba kellett szállítani. Amikor újraindult a találkozó, a Debrecen kétszer is felzárkózott egy találatra, de a bakonyiak mindig reagáltak – írja a cívisvárosi klub hivatalos oldala.

 

– Borzasztó átélni egy ilyen sérülést, Boromisza Daninak és Vass Ottónak is szeretnék jobbulást kívánni! Nálunk sok fiatal szerepel, ők nehezen tették túl magukat ezen a jeleneten. A pontrúgások levédekezése ebben az idényben a gyengeségünk, igazából nem tudom, mi lehet ennek az oka, hiszen az edzéseken sokat gyakoroljuk. Ahogy már megszokhattuk, a veszprémiek ellen ismét gólzáporos meccset játszottunk, ebből most ők jöttek ki jobban. Nem szabad sokáig rágódnunk ezen a mérkőzésen, muszáj a következő feladatra összpontosítani. Nekünk, tapasztaltabbaknak kell felráznunk a kevésbé rutinos játékosokat. Ami hétfőn történt, az nem ismétlődhet meg újra, különben elbúcsúzhatunk a felsőháztól – összegzett Faragó Lajos, aki Szentes-Bíró Tamás távollétében a csapatkapitányi karszalagot viselte.

 

A DEAC vezetőedzője több hibát is felfedezett a csapat játékában a rangadón.

 

– Az első félidőben négy gólt kaptunk szögletből. A játékosaim nem azt csinálják, amit kérek tőlük, erről beszélnünk kell. Úgy gondolom, a Veszprém nem futsalozik jobban tőlünk, de velünk ellentétben tud nyerni. Megint nem sikerült az ellenfél stílusára reagálnunk. Az öt a négy elleni játék során többször felesleges kockázatot vállaltunk. Ha a maradék két meccsünket (a Nyírgyulajjal idegenben, az Újpesttel hazai környezetben találkozik a DEAC – a szerk.) megnyerjük, szerintem bejutunk a felsőházba. Jelenleg az a legfontosabb, hogy ezt a nagyarányú vereséget kiheverjék a fiúk. Nagy kérdés, hogy a következő héten hány ember áll majd a rendelkezésemre – nyilatkozta Elek Gergő.

A DEAC jelenleg a hetedik helyen áll a tabellán, de nagyon sűrű a mezőny, ugyanis a második Veszprémmel szemben csupán három egység a hátrányuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában