Jégkorong

2022.01.02. 21:50

Csodás DEAC-végjáték az év elején

A sírból hozta vissza a három pontot a DEAC, amely az utolsó percben még hátrányban volt.

Forrás: Napló-archív

A DVTK Jegesmedvék együttesét fogadta a Debreceni Egyetem férfi jégkorongcsapata az Erste Liga legutóbbi fordulójában vasárnap. Bár a miskolciak jó formában vannak, a mérkőzés esélyesének a DEAC számított, főleg, hogy a szezon eddig összes egymás elleni bajnokiját a cívisvárosiak nyerték. Hári Norbertre a sérülése miatt még hetekig nem számíthat a szakmai stáb, és Gőz Balázs sem léphetett jégre.

 

Jó hangulatban készültek a hajdúságiak a mérkőzésre, hiszen az év utolsó napján a csapat stábja, játékosai és a családtagok összegyűltek, hogy egy közös korizással búcsúztassák az évet.

 

Vlagyimir Kulesov lövése vezette fel a találkozót, de Kiss Bence, a vendégek kapusa szépen védett. Aztán pár pillanattal később kapitulált, Mazzag Dániel ütötte be a róla kipattanó korongot. 1–0. Benyomta kapuja elé a Debrecen a vendégeket, több lövés is tesztelte a borsodi hálóőr formáját. A hatodik minutumban emberelőnybe került a cívisvárosi egylet, de az előny növelése helyett a diósgyőriek egyenlíthettek volna.

 

Aztán elfogyott a szerencséje a DEAC-nak, a magyar válogatott Galanisz Nikand­rosz révén egyenlített a DVTK a 10. percben. Vokla Roland kiállítása miatt megfogyatkozott a DEAC, és a korábbi debreceni Kiss Roland bombájával szinte pillanatok alatt fordítottak a vendégek. 1–2.

 

Rögtön támadóbbá váltak Sági Martinék, de minden próbálkozás elakadt valakiben, így miskolci előnynél vonultak az első pihenőre a csapatok.

 

DEAC-duplák

 

Kulesov rögtön gólt szerezhetett volna a második negyed elején, de ordító ziccerben nem találta el a korongot. Hugo Turcotte annál inkább, óriási bombájával egyenlített a Debrecen, 14 másodperccel később pedig már hazai előnyt mutatott az eredményjelző: újra Turcotte volt eredményes. 3–2.

 

Kettős emberhátrányba került a Debrecen, amely nem is tudta kihúzni a nehéz szituációt, Wehrs egyenlített újra. 3–3.

A pálya rövid rekonstrukciója sem törte meg a miskolciak szünet utáni lendületét, Walker előnyhöz is juttatta a borsodiakat. 3–4.

 

Próbáltak nyomni az egyetemisták, be is szorították a miskolciakat, akik csak időnként tudtak kiszabadulni a kapujuk elől, de akkor veszélyes kontrákat vezettek. Az utolsó percekre Hetényi Zoltánt is levitte a DEAC, és ez meghozta az eredményt, előbb Rastislav Spirko egyenlített, majd Dominik Novotny ütötte be a győztes gólt! 5–4.

 

Folytatás kedd este a Titánok otthonában.  

 

MSZ

 

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz

 

DEAC–DVTK JEGESMEDVÉK 5–4 (1–2, 2–1, 2–1)

 

Debreceni Jégcsarnok, 450 néző.

 

Gól: 1–0 Mazzag (3.), 1–1 Galanisz (10.), 1–2 (Kiss R.), 2–2 Turcotte (23.) 3–2,  Turcotte (23.), 3–3 Wehrs (28.) 3–4 Walker (46.), 4–4 Spirko (60.), 5–4  Novotny (60.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában