kézilabda

2021.12.05. 13:42

Ki-ki meccs vár a mieinkre a németek ellen a világbajnokságon

Köstner Vilmos szerint, a csehek ellen javult a csapat játéka, igaz a végére csökkent a két együttes közötti különbség.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

A magyar női kézilabda-válogatott szombat este győzelemmel folytatta a spanyolországi világbajnokságot a második csoportmérkőzésen. A mieink ellenfele az a Csehország volt, akit a németek tíz góllal múltak fölül. Golovin Vlagyimir tanítványai már az első félidőben is meggyőzőbbek voltak a cseheknél, így megérdemelt 17–15-ös vezetéssel mehettek szünetre Bordás Rékáék.

A második játékrészben tovább nőtt a különbség, igaz a végére ismét csökkent a különbség, de így is magabiztos 32–29-es sikert aratott a magyar válogatott. Ezzel eldőlt, hogy Háfra Noémiék függetlenül a Németország elleni összecsapástól a középdöntőbe jutottak. A debreceni lányok, Bordás Réka és Vámos Petra 3-3 találattal járultak hozzá a magyar győzelemhez.

A végén pihenhettek

A Hajdú-bihari Naplónak a DVSC kézilabdacsapatának korábbi vezetőedzője, Köstner Vilmos értékelte a Csehország elleni összecsapást. – Fontos, középdöntőt érő győzelmet aratott a fiatal magyar válogatott, amely magabiztosan, végig vezetve győzte le a cseheket. A második félidő első 15 percében hat-hét gólosra is növelte előnyét a nemzeti csapat, amelynek az oka a javuló védekezés, és a szerzett labdákból indított eredményes lerohanás volt. Kiemelnék néhány nevet a mieink közül, akik kimagasló teljesítménnyel, és kevés hibával hozták le a találkozót: Klujber Katrin, Kácsor Gréta, Vámos Petra és Bordás Réka. A végére csökkent ugyan a két együttes közötti különbség, de ez amiatt is volt, mert Golovin Vlagyimir mester több kezdőjátékost már pihentetett. Ennek köszönhetően lehetőséget kaptak a fiatalok, illetve, akik kevesebbet játszottak az utóbbi időben – nyilatkozta DVSC Kézilabda Akadémia tiszteletbeli elnöke.

A Lokival az EHF kupát kétszer is elhódító szakember elárulta, a magyar válogatott támadójátéka lényegesen jobb, mint a védekezése. Ez megmutatkozott a szombat esti találkozón is, ahol már gyorsult az előre játékunk a szlovákok ellenihez képest. – Elsősorban az átlövő befejezések domináltak, és a lerohanásból elért gólok száma. Ami még mindig javításra szorul, az a belső négyes védekezése: a hármas és a kettes posztokon egy-egyben, illetve az átlövéssel szemben elég hatástalanok – mondta Köstner Vilmos.

Ki-ki meccs várható

A szakmai igazgató végül kitért arra, hogy mire számít a mieink utolsó csoportmérkőzésén. – A hétfői ellenfelünk gyors kézilabdája ellen nagy szükség lesz egy technikai hibák nélküli támadójátékra, valamint a visszarendeződés pontos és gyors megszervezésére. Nem lesz könnyű összecsapás a mieink számára, a németek mindkét riválisukat nagyobb különbséggel győzték le, mint mi, de nem érdemes ezeket az eredményeket összehasonlítani. Ez egy ki-ki meccs lesz, elég jól ismerjük a német válogatottat, sok meghatározó játékosa szerepel a Ferencvárosban is. Tovább kell javulnunk, hogy le tudjuk győzni ezt a jobb formát mutató csapatot – zárta gondolatait Köstner Vilmos.

A magyar válogatott utolsó csoportmérkőzését Németország ellen vívja hétfőn 20 óra 30 perctől, melyet az M4 Sport élőben közvetíti. Bár a továbbjutás megvan, az összecsapás a továbbvitt pontok, és a későbbi negyeddöntős pozíció miatt fontos mindkét együttes számára.

Arany Balázs

Az E csoport állása

1. Németország 2 2 – – 67–43 +24 4

2. MAGYARORSZÁG 2 2 – – 67–58 +9 4

3. Csehország 2 – – 2 50–63 –13 0

4. Szlovákia 2 – – 2 51–71 –20 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában