Lövészet

2021.12.28. 08:59

Érmekkel zárták az évet a lövészsuli fiataljai

Két rangos versenyen is képviselték a DLSE-t az elmúlt időszakban.

Reisz Enikő, Kaló Balázs, Pető László, ifjabb Pető László és Czeglédi Lőrinc

Forrás: DLSE

Győrben rendezték meg a Magyar Sportlövők Szövetsége Serdülők Országos Bajnokságát, amelyen Reisz Enikő, ifjabb Pető László, Kaló Balázs és Czeglédi Lőrinc indultak a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület színeiben. Reisz ötödik helyen zárt légpisztoly negyvenlövéses versenyszámban. Pető légpisztoly húszlövéses versenyszámban aranyérmet nyert, majd a fegyvernem negyvenlövéses versenyszámában hatodik helyen végzett. A Czeglédi, Kaló, Pető összeállítású csapat légpisztoly negyvenlövéses versenyszámban harmadik helyezést ért el. 

 

Pető László, a debreceni lövészsuli szakosztály-igazgatója így értékelte az országos bajnokságot: – Reisz Enikőnek volt egy rossz szériája, ez hozzájárult ahhoz, hogy végül ötödik helyen végzett. Pető Lackó teljesítményét külön kiemelném, ugyanis a húszlövéses versenyszám után beállni a negyvenlövésesre nem kis kihívás, főleg gyerekeknél. A másik két fiút szintén dicséret illeti, mindketten most lőttek először országos bajnokságon – mondta el a szakember. 

 

Pető László újabb aranya 

 

A Nemzeti Lőtér adott otthont a KSI által szervezett XV. Országos Postaverseny döntőjének. Pető Boglárka légpisztoly negyvenlövéses versenyszámban nyolcadik helyezést ért el, Tóth Balázs légpisztoly negyvenlövéses versenyszámban tizenötödikként zárt, míg Pető Lackó légpisztoly húszlövéses versenyszámban ezúttal is első helyen végzett. 

 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában