Küzdősport

2021.12.20. 10:21

Debreceni ezüstérmek az ökölvívó ob szombati döntőiben

Furcsa bírói ítéleteket is látott Szabó Titusz, a DVSC edzője.

Bernáth László (balról) és Bernáth Attila

Forrás: DVSC Boxing

Bernáth Attila (51 kg) és Bernáth László (54 kg) révén két ezüstéremmel gazdagodott a DVSC bokszklub a 98. felnőtt országos bajnokságon – olvasható a klub hivatalos oldalán. Az 51 kilósok aranycsatáján a helyszínen dolgozó Szabó Titusz, a DVSC trénere furcsa bírói ítéletek látott. – Attilára kétszer is rászámolt a mérkőzésvezető, de úgy, hogy az elsőt sem éreztem szükségesnek, a másodiknál meg konkrétan azt hittem, hogy az ellenfelére fog rászámolni – értetlenkedett a szakember. A kemény összecsapás alatt adott és kapott mindkét fél, de Szabó szerint Bernáth ütötte ekkor a nagyobbakat. Ám mivel kiesett a fogvédője, azért számolhatott rá a bíró, és ez a végül a pontozással véget érő mérkőzésen alapvetően befolyásolhatta a pontozókat. Szabó Titusz kitért arra is, hogy már a meccs előtt azt érezte, nincs teljesen egyben tanítványa, tompának tűnt számára, ám így is szoros, jó csatát vívott. 

 

Jogos vereség 

 

A másik DVSC-t érintő fináléban Bernáth László sem úgy sziporkázott, mint előző meccsein, amelyeken előbb simán nyert, majd az elődöntőben óriási csatában, a korábbi Eb-bronzérmes Csóka Nándort is legyűrte. – A fináléban már a bemelegítés sem úgy jött össze sajnos, ahogy kellett volna, kicsit kapkodósra sikeredett, és a meccsen sem ment jól Lacinak. Fájt a könyöke, de így is szoros csatát hozott ez a döntő is, ám úgy vélem, ezúttal jogosan kapott ki – értékelt Szabó Titusz. 

 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában