Kosárlabda

2021.12.28. 14:04

Az elején ellépett a DEAC

Kovács Ákos elmondta, hogy sokkal koncentráltabban és egységesebben játszottak, mint a Kecskemét ellen.

Forrás: MW-archív

A DEAC kosárlabdacsapata számára keleti rangadóval folytatódott a hazai pontvadászat, Nyíregyházán léptek parkettre, és 89–62-es győzelmet arattak hétfő este Kovács Ákosék. A találkozót jól kezdte Jorgosz Vovorasz együttese, az első játékrészben magabiztos, 23–12-es előnyt szerzett, amelyet a félidőre még tovább növelt, és 48–29-es debreceni vezetéssel mehettek pihenőre a felek. A szünet után valamelyest visszább esett az egyetemisták teljesítménye néhány perc erejéig, de 21–18-ra behúzták a harmadik tíz percet is. Az utolsó negyedben még öt ponttal tovább növelte a különbséget a hajdúsági gárda, amely teljesen megérdemelt győzelmet aratott az ősi rivális otthonában. Ezzel a sikerükkel a negyedik helyen állnak a bajnokságban a cívisvárosiak.

 

A találkozót követően a DEAC fiatalja, Kovács Ákos értékelte a hétfői összecsapást a Hajdú-bihari Naplónak. – Jorgosz Vovorasz elvárta tőlünk a sikert, ahogyan minden meccsen. Összességében elégedett vagyok a csapat és a saját magam teljesítményével egyaránt. Természetesen voltak hibáink az első és a második félidőben védekezésben, valamint támadásban, de ezek a Nyíregyházánál is megvoltak. Az elején el tudtunk lépni tőlük, és ezt a nagy előnyt végig meg is tudtuk tartani. Sokkal koncentráltabban és egységesebben játszottunk, mint a Kecskemét ellen, ennek volt köszönhető a simább győzelem. A szabolcsiak jól állnak a bajnokságban, de mi valamivel erősebb kerettel rendelkezünk – fogalmazott az egyetemisták kosarasa.

 

A DEAC számára továbbra sem ért véget az év, csütörtökön a Pécs gárdáját fogadják 18 órától. 

 

Arany Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában