Uszonyosúszás

2021.11.19. 14:52

Senánszky: nem kicsit, hanem nagyon-nagyon szeretnék felkészülni a Világjátékokra

Senánszky Petra szerint a jövő évi Világjátékok lehet uszonyosúszó karrierjének a csúcsa.

20210713 Debrecen Kiválóan szerepeltek a debreceni uszonyosúszók a múlt héten Tomskban megrendezett felnőtt világbajnokságon. Kókai Dávid tanítványai négy arany, egy ezüst, és két bronzéremmel tértek haza Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Képen: Senánszky Petra

Fotó: Napló-archív

A tizennégyszeres világbajnok szerint ha a 2022-es birminghami viadalon úgy tud teljesíteni, ahogy azt eltervezte, akkor ebben a sportágban már mindent elérne, amit lehet. Éppen ezért a multisportesemény után előtérbe szeretné helyezni a „sima” úszást, amelyben elmondása szerint még van hová fejlődnie, és az olimpiai részvétel is jobban motiválná – írja az MTI.

„Nem kicsit, hanem nagyon-nagyon szeretnék felkészülni a Világjátékokra” – mondta a kétszeres Világjátékok-győztes uszonyosúszó az M4 Sport Sporthíradójában pénteken. – „Azt érzem, hogy képes vagyok a 2017-es világcsúcsaimat megúszni 50 és 100 méteres uszonyos gyorsúszásban.”

A 27 éves Senánszky egy héttel ezelőtt megdöntötte Hosszú Katinka országos csúcsát 50 méteres gyorsúszásban a rövidpályás magyar bajnokságon, majd a döntőben 24.30 másodpercre javította a rekordot. Kiemelte, szerinte még nagyon sok van benne ezen a távon, és 2022 második felétől azon fog dolgozni, hogy kijusson a 2024-es párizsi olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában