vízilabda

2021.11.26. 20:29

Nem lesz könnyű dolga a DVSE-nek, topcsapat ellen meccselnek a hétvégén

A BVSC-Zugló otthonában ugrik medencébe a DVSE-Master Good szombaton az férfi vízilabda ob I. 10. fordulójában. Habár az összecsapás toronymagas esélyese a vendéglátó, a debreceniek szeretnének méltó ellenfelei lenni a zuglóiaknak.

20210140 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSE - KSI OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Macsi Patrik #8

Fotó: Napló-archív

A két csapat legutóbb a Magyar Kupa selejtezőjében találkozott szeptember közepén, akkor kettős győzelemmel – 19-8 otthon, 23-9 Debrecenben – Kemény Kristóf együttese jutott tovább, emlékeztet a dvse.hu.

A fővárosiak azóta sem lettek gyengébbek, amelyet a legutóbbi fordulóban is bebizonyítottak a Ferencváros elleni rangadón. A végig kiélezett mérkőzésen a BVSC nagyon közel állt a bravúrt jelentő pontszerzéshez, de két másodperccel a vége előtt jött Varga Dénes, és megszerezte a győztes találatot, kialakítva a 7–6-os végeredményt.

Hasonló helyzetben volt a DVSE is hét közben a pontszerzést illetően. A szezon legjobb teljesítményét nyújtó debreceniek az utolsó másodpercekben az egyenlítésért támadhattak a Honvéd ellen, de nem jártak szerencsével, így továbbra is várni kell az első bajnoki pontra.

A fővárosi kék-sárgák jóval kedvezőbb helyzetben vannak: hat győzelemmel és három vereséggel a tabella ötödik helyén állnak, és szorosan tapadnak az élbolyhoz.

„Az előző két mérkőzésen, a Miskolc és a Honvéd ellen mutatott játékunk bizakodásra ad okot, ezt szeretnénk tovább csiszolni a BVSC ellen. A Magyar Kupában két nagyarányú vereséget szenvedtünk ellenfelünktől, bízom benne, hogy most egy szorosabb találkozót játszunk majd velük. Célunk, hogy a saját játékunkra koncentráljunk, és megnehezítsük a dolgukat” – nyilatkozta a találkozó előtt a klubhonlapnak Macsi Patrik, aki a kupapárharc során két meccs alatt hétszer vette be a zuglóiak kapuját.

A BVSC-Zugló–DVSE-Master Good bajnokit szombaton 17 órától játsszák a Szőnyi úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában