Labdarúgás

2021.11.06. 19:27

Mesés fordulat szünet után: parádézott a Loki a második félidőben!

A Budapest Honvéd együttesét fogadta a Debreceni VSC a labdarúgó NB I. 12. fordulójában a Nagyerdei Stadionban szombat este.

DVSC- Bp. Honvéd FC NBI.

Fotó: Nemzeti Sport / Kovács Péter

Jeremiás Gergő megbízott vezetőedző ezúttal is a három belső védős felállásra szavazott: az öt középpályás közül a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs futballozott a támadósort alkotó Bódi Ádám, Sós Bence duó mögött.

A 3. perc hozta az első hazai lehetőséget: a jobb szélen meginduló Bévárdi Zsombor beadása halt el Szappanos ölében. Nem sokkal később Varga Józsefet döntötték fel a tizenhatos előtt, de a megítélt szabadrúgást kifejelték a vendégvédők. Az elöl lévő mozgékony emberei miatt a Loki már a kispestiek térfelén igyekezett megkezdeni a letámadást, amely eleinte még működött is, ám idővel a vendégek átvették a mérkőzés irányítását.

A 12. perc hozta el az első emlékezetesebb kispesti megmozdulást, de Zsótér lövését Gróf Dávid kitenyerelte. Ha már a debreceni kapus, a védést követően a vendégdrukkerek jól hallhatóan a tudtára adták, hogy nem bocsátják meg neki, amiért pár éve Kispestről az FTC-be szerződött. Nem telt el egy perc, és az addigi legnagyobb helyzetet hagyta ki a Honvéd, de nyolc méterről nem sikerült eltalálni a kaput. Ebben az időszakban beszorult a DVSC, a felíveléseknél esélye sem volt az apró termetű hajdúsági támadóknak, így a vendégek szinte rögtön visszaszereztek minden labdát.

A 25. percben megszerezte a vezetést a Honvéd: a VAR jelzésére Karakó tizenegyest ítélt, mivel Deslandes a tizenhatoson belül rálépett Mezghrani lábfejére. A büntetőt Lukic a bal alsóba lőtte. 0–1.

Felocsúdni sem volt ideje a hazai szurkolóknak, és már kettővel ment a fővárosi gárda: egy labdavesztést követően Bőle tekert ballal a hosszúba. 0–2.

A gólt követően a közönség már tüntetett, ám nem sokkal később feszült várakozás kötötte le a figyelmüket, ugyanis a 35. percben a Loki jutott büntetőhöz: Klemenz buktatta Baráth Pétert a 16-oson belül. Dzsudzsák állt a labda mögé, és a bal alsóba helyezett. Szappanos ugyan beleért a labdába, de védeni nem tudta. 1–2.

Aki azt remélte, hogy ezután még az első félidőben egyenlít a Debrecen, alaposan csalódott, ugyanis újra a kispestiek voltak eredményesek, a rendes játékidő letelte után egy kontrából Bőle növelte a vendégelőnyt. 1–3.

Újra felhangzott a nagyon gyenge, és már szégyent, valamint gyalázatot is emlegetett az ezerfejű. Ezek után nem lehetett csodálkozni, hogy a félidőben füttyszó kísérte az öltözőbe a hazai labdarúgókat.

A szünetben hármat is cserélt a Loki: Tischler Patrik, Ugrai Roland és Németh Krisztián is játékra jelentkezett, Sós Bence, Baráth Péter, valamint Korhut Mihály maradt az öltözőben. Átállt a klasszikus 4-4-2-es felállásra a DVSC, a két szélen Ugrai és Dzsudzsák feladata volt támogatni a Tischler-Német csatárduót.

Ugrai aztán meg is hálálta bizalmat, balról parádésan tekert a bal felsőbe 2–3.

Még ünnepelt a hazai publikum amikor lesgólt lőtt a Honvéd, majd szinte a fordulásból Dzsudzsák ugrasztotta talpra a közönséget, ugyanis ballábas, 18 méterről eleresztett lövése utat talált Szappanos kapujába. 3–3!

Egy csapásra megváltozott a hangulat a stadionban, a közönség újra a csapat mellé ált.

Ugrai bombáját tenyerelte szögletre Szappanos, a szöglet után Sylvain Deslandes fejelt a hálóba, és máris a Lokinál volt az előny! 3–4.

Még javában örült a közönség amikor Dzsudzsák kiugratását Németh váltotta gólra egy okos alápörgetéssel, így már kettővel ment a Debrecen! 3–5.

Mindenki a szemét dörzsölgette, hogy mi történik a második félidőben, a vendégek a csalódottságtól, a cívisvárosi szimpatizánsok örömükben.

Nagy igazság, hogy a gól megtanít futballozni, mert a piros-fehérek egyre több tetszetős támadást vezettek a vendégkapura.

Németh és Tischler is növelhette volna az előnyt, de vagy a szerencse vagy a kapufa mentette meg Szappanost.

Hazai szempontból még egy örömteli dolog történt, bemutatkozhatott a csapatban a fiatal Baranyai Nimród is.

Gólfesztivál és hazai győzelem lett a vége, így a hajdúságiak jó szájízzel nézhetnek a válogatott miatti bajnoki szünet elé.

Mennyivel más volt a lefújás utáni hangulat: ezúttal a közönség vastapsa közepette vonultak az öltözőbe a debreceniek, teljesen megérdemelten!

MSZ

A tények

OTP Bank Liga, 12. forduló

DVSC – Budapest Honvéd 5–3 (1–3)

Nagyerdei Stadion, 3170 néző. Vezette: Karakó Ferenc

DVSC: Gróf – Nikolic, Deslandes, Korhut (Ugrai, 46.) – Baráth P. (Németh, 46.), Varga – Bévárdi (Baranyai, 92.), Ferenczi – Dzsudzsák – Bódi (Babunski, 82.), Sós. (Tischler, 46.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Batik, Baráth B., Kelemenz (Pantelic, 75.) – Mezghrani, Nono, Zsótér (Eppel, 88.), Tamás – Bőle (Machach, 69.) Lukic, Balogh N.

Gól: 0–1 Lukic (26.), 0–2 Bőle (28.), 1–2 Dzsudzsák (36.), 1–3 Bőle (45+1.), 2–3 Ugrai (56.), 3–3 Dzsudzsák (58.), 4–3 Deslandes (67.), 5–3 Németh (69.)

Mesterszemmel

Jeremiás Gergő: Nem kezdtünk rosszul, de mégis a Honvéd szerzett vezetést, amire rosszul reagáltunk. A félidőben megbeszéltük, hogy amit egész héten gyakoroltunk, kidobjuk a kukába és átállunk egy másik rendszerre. A játékosok pedig megmutatták, hogy mire képesek, ennek lett eredménye ez a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában