Labdarúgás

2021.11.05. 18:00

Készen állnak a feladatra a Lokinál

Jeremiás Gergő a stabilitásra koncentrál, Bódi Ádám elindulna felfelé a csapattal.

Budapest 20211030 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga bajnoki mérkõzés MTK DVSC Foto Nemzeti Sport - Tumbász Hédi A képen: Jeremiás Gergõ

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A jelenleg 10. helyen álló Debreceni VSC az OTP Bank Liga 12. fordulójában a a 8. Budapest Honvédot fogadja szombaton 17 órától a Nagyerdei Stadionban. A kispesti gárda 3 ponttal előzi meg a Lokit, viszont egy debreceni győzelem esetén Dzsudzsákék előznének a jobb gólkülönbség miatt. A vasutasok nincsenek jó formában, hiszen legutóbbi öt meccsükön 2 döntetlen és 3 vereség a mérleg. A fővárosi gárdánál sem sokkal rózsásabb a helyzet, ők az elmúlt három találkozójukon egyaránt kikaptak, úgyhogy mind a két oldalon nagyon fontos lenne egy siker, ami segítene kimászni a gödörből.

A DVSC-nél a múlt heti kecskeméti kupakiesést követően Huszti Szabolcs és Toldi Gábor távoztak a csapat éléről, az ő helyüket ideiglenesen Jeremiás Gergő és Dombi Tibor vették át addig, amíg a klub nem talál megfelelő szakembert a vezetőedzői posztra.

– Nagyon igyekszem, hogy jól csináljam a feladatomat, és itt van mögöttem a stáb is, akik mindenben segítenek engem, meg kell birkózni ezzel a kihívással – mondta Jeremiás Gergő a Hajdú-bihari Naplónak, majd folytatta. – Szeretnék élni ezzel a lehetőséggel, még akkor is, ha ez ideiglenes megoldás. A játékot tekintve jelenleg a stabilitás az elsődleges, erre helyezzük a hangsúlyt. Az MTK-mérkőzés óta átvettünk néhány dolgot a fiúkkal, a tervünk, hogy szervezett védekezésre alapozzunk. Tudásunk legjavával készültünk és törekszünk arra, hogy minél többet megvalósítsunk a céljainkból – fogalmazott.

Megpróbálnak visszavágni

A szakember elmondta, hogy abban időszakban, amíg ő irányít nem az lényeg, hogy megvalósítsa a saját elképzeléseit. – Az én futballfilozófiám most nem fontos, mert rövid távú feladatunk van, mégpedig az, hogy ebből az állapotból a csapatot kirángassuk és elkezdjük gyűjteni a pontokat. Már ez az egy meccsnyi, MTK ellen gyűjtött tapasztalat is sokat fog segíteni a Honvéd ellen, ahol egy játszani akaró együttes lesz az ellenfelünk, amihez jó futballistáik vannak. Az utóbbi időszak nekik sem sikerült túl jól, úgyhogy biztosan éhesek lesznek a sikerre, ráadásul az első fordulóban elrontottuk a stadionavatójukat, ezért meg főleg próbálnak majd visszavágni. Azonban készen állunk a feladatra, és biztos vagyok abban, hogy a létező legtöbb erőt fogják mozgósítani a srácok, hogy itthon tartsuk a három pontot – hangsúlyozta Jeremiás Gergő.

Távolodni a veszélyzónától

Ebben az idényben sérülések és betegség miatt is jóval kevesebbet játszott eddig Bódi Ádám, mint amennyit a szurkolók és a stáb is a pályán szeretné őt látni. Szerencsére a héten már visszatérhetett az edzésekre és a csapat rendelkezésére áll. – Sajnos a múlt héten az egész család beteg volt, ezért nagy szívfájdalmamra nekem is ki kellett hagynom az MTK elleni összecsapást és nem tudtam itt lenni a szomorú pillanatokban sem. De most már itt vagyok, jól vagyok és arra koncentrálok, hogy megnyerjük az előttünk álló mérkőzést – mondta a Naplónak.

– Elég nyomott a hangulat, rég láttam ilyet a Lokinál, de bízom benne, hogy a hátrányból szerzett egy pont azért erőt ad a társaságnak. Szombaton pedig győznünk kell, mert akkor meg is előzhetjük a Honvédot és a többi eredménytől függetlenül kicsit távolodnánk a veszélyzónától. Szeretnénk elindulni felfelé, bízom benne, hogy a válogatott szünet előtt ez meg is valósul – fejtette ki reményeit a DVSC középpályása.

A Debreceni VSC–Budapest Honvéd bajnoki találkozó szombaton 17 órától a Nagyerdei Stadionban lesz és az M4 Sport+ is élőben közvetíti.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában