két keréken

2021.10.07. 10:28

Tartalmas hétvégéken van túl a debreceni DKSI Cycling Team

Részt vettek a Gemenc Nagydíjon, bükki és pilisi hegyi időfutamokon, továbbá két dunántúli viadalon is. A megmérettetéseket röviden összegezte nekünk az egyesület.

Fotó: Nagy Zoltán

A nagy hagyományokkal bíró, rangos 47. Gemenc Nagydíjon 4 ifi és két U15-ös versenyző vett rész (utóbbiak az up. futamokban), Nagy Zoltán, a klub elnöke mint csapatvezető kíséretében. Az első, pénteki szakaszon az ifi/felnőtt mezőnyre 146 km várt, amit végül 45 km/h-s átlaggal abszolváltak a versenyzők. Itt 15. helyen érkezett Orosz Bálint (U23 3. helyezés), 21. lett Szijártó Zétény, 29. Sidló Dániel, 44. Anda Attila. Bálint a sprinthajrákon jeleskedve a három hajrából egyet megnyert, és egy második helyet is szerzett, ezzel a sprint különversenyben értékes pontokat szerezve.

A Gemenc Nagydíj 2. szakasza (103 km) a szeles időnek köszönhetően akciókban gazdagra sikeredett. A részhajrákon (3 volt) Bálint szerzett két 2. helyet, ezzel összesített sprinthajrá értékelésben 4. helyet szerezte meg. A befutón 6. helyen haladt át a célvonalon, mely végelszámolásnál az összetett 7. helyre volt elég. A többiek sem tétlenkedtek, ezt bizonyítja, a szakasz csapatértékelésben elért 3. hely: Zétény 16., Dani 21., Attila 33. helyet szerzett a szakaszon. Összetettben a csapatverseny 4. helyén végeztek a fiúk, egyéniben pedig az alábbiak szerint:

Orosz Bálint absz. 7., U23: 1. hely

Szijártó Zétény absz. 18., U23: 3. hely

Sidló Dániel absz. 23., U23: 4. hely

Anda Attila absz. 39., U23: 8. hely

A Gemenc Kupa Kritérium délutáni/esti versenyén is tisztességgel helytálltak a fiúk, abszolút értékelésben 14. lett Orosz Bálint, 17. Sidló Dániel, 18. Szijártó Zétény, 24. Anda Attila. U23-as kategóriában Bálint ezzel 3. lett, a további helyezések sorrendben: 4, 5, 7.

A Gemenc Kupa up. futamain sikeresen szerepeltek Klokocs Kata (WU15) és Böszörményi László (U15), akik mindketten győzelemmel zárták a futamukat!

Szept. 26-án került sor a XIV. Pilis Kupa hegyi időfutam II. fordulójára, ahol 3 versenyző képviselte a DKSI-t. Sajnos Kopácsi Attila, aki Jávorkúton korábban kiválóan szerepelt, sajnos fel kellett adja a futamot, ellenben a WU19 és U19 kategóriában győzelemmel zártak Németh Bettina és Vincze Kristóf!

A másik hagyományos őszi hegyi verseny a XVIII. alkalommal megrendezett Üveghuta Kupa, Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt között, ahol az „alföldiek” is sikerrel szoktak részt venni, ez most sem volt másképp! Serdülő kategóriában 1. helyen végzett Soós Olivér, 3. lett Kovács Béla! Ifi fiúknál 2. lett Csáki Szabolcs! Felnőtteknél 5. Zsíros Róbert, senior kategóriában 4. Szabó Ferenc. Senior2-ben győzött: Boross Károly! „Veterán” kategóriában a 4-5. helyen végeztek Ürmössy Imre és Magas Ákos.

Okt. 3-án az V. Brigetio Időfutam versenyen, 19 km-es távon WU19 kategóriában 1. lett Németh Bettina.

A MAPEI Tour de Zalakaros több futamot is kínált a résztvevőknek. Itt a Spirit Autó – Skoda Országúti Maraton 2021 hosszútávú versenyén U19-ben 6. helyen végzett Varga Kornél. A Szabadics Ride – Company Challange 2021 céges csapatversenyen az Inter Cars I. csapatban, ötödmagukkal 4. helyen végeztek Csobán Csaba és Kajdy Károly, ugyanők a Villtek Teljesítménytúra 2021 középtávú futamában 40-49 évesek között a 18. illetve a 2. helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában