Futsal

2021.10.23. 15:13

Megint villantottak a DEAC női futsalosai

A magyar válogatott sikerrel zárta az Eb-selejtezőt.

Forrás: mlsz.hu

A magyar női futsalválogatott a házigazda fehéroroszok elleni 5-4-es győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt. Ezt követően a csapat nem bírt az esélyesebb oroszokkal (0-3). Frank Tamás tanítványai szombaton, a csoportkör utolsó játéknapján a szintén egy sikerrel és egy vereséggel rendelkező hollandokkal találkoztak – írja a deac.hu.

A szövetségi kapitány keretébe négy DEAC-játékos (Torma Lilla, Nagy Anikó, Horváth Viktória, Fülöp Diána) került be, közülük Nagy és Horváth kezdett a mai ütközeten. Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején Vesna Veltrop lövése eléggé meglepte Tormát, ezzel szerezték meg a hollandok a vezetést. A jelenet nem fogta meg a magyarokat, hiszen Csepregi távoli bombájával egyenlítettek a 26. percben. Ezt követően sokáig nem módosult az eredmény, aztán Fülöp Diána szolgálta ki parádés labdával Horváth Viktóriát, aki élt is a nagy gólszerzési eséllyel. Horváth a fehéroroszok legyőzése során szintén letette a névjegyét a duplájával, ezen az összecsapáson Fülöp is beköszönt. A végén Hollandia elővette az öt a négy elleni játékot, így próbált egalizálni. Az utolsó percben egy életerős löketnél szerencséje volt a magyar válogatottnak, hiszen a labda a lécen csattant. A 3-1-es végeredményt Varga Adél állította be, bár ehhez a holland vészkapus “segítsége” is kellett, aki gyakorlatilag bevédte a próbálkozást.

Magyarország szép diadallal zárta a kvalifikációt, a DEAC futsalosai pedig ismét bebizonyították, hogy nem érdemtelenül szavazott nekik bizalmat a szövetségi kapitány, akinek a munkáját a debreceniek vezetőedzője, Quirikó Vivien segíti.

Eb-selejtező 3. forduló

Magyarország-Hollandia 3-1 (0-0)

Gólszerzők: Csepregi (26.), Horváth (33.), Varga A. (40.), ill. Veltrop (21.)

A magyar válogatott összeállítása: Nagy T. – Nagy A., Csepregi, Kota, Horváth V. Cserék: Torma, Varga A., Megyeri, Kiss G., Fülöp, Szalkai, Vámosi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában