Kerékpár

2021.10.26. 12:07

Közel a kilencvenhez sem tud meglenni a szerelme nélkül

Talán sokak számára hihetetlenül hangozhat, de Novák Ferenc továbbra is falja a kilométereket.

Fotó: Novák Ferenc-archív

Ám akik ismerik, tudják, ez nem hogy nem megdöbbentő, hanem természetes. A háromszoros Guinness-rekorder, világjáró kerékpáros noha idén decemberben ünnepli 90. születésnapját, de még mindig elképzelhetetlennek tartja, hogy egy napja is a nagy szerelme, a tekerés nélkül teljen el.

Fotó: Novák Ferenc-archív

Feri bácsi az edzések mellett a megmérettetéseket is fontosnak tartja, így hát nem is volt kérdés, hogy elindul a XI. Rotary Futófesztiválon is. Az immár 1 millió 800 ezer letekert kilométernél tartó sportember az őszi versenyen handbike-os kategóriában állt rajthoz és nyerte meg korcsoportját. A félkarú legenda mind a tizenegy Rotaryn ott volt eddig, és bízik benne, hogy jövőre is rajthoz tud állni.

Az év végére sem marad kihívás nélkül a világszerte ismert bringás, hiszen a november 13-án rendezendő 49. Rajkai-Kerékgyártó Emlékversenyről sem hiányozhat. Feri bácsi az egyetlen, aki az eddigi összes Rajkain részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában