röplabda

2021.10.17. 12:34

Egy pontot szerzett az idénynyitón DSZC-Eötvös DSE

Szombathy András tanítványai a fővárosban kezdték a szezont.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE

A felnőtt női röplabda NB I. 2021/2022. évi bajnokságát a DSZC-Eötvös DSE Kispesten kezdte. Jó mérkőzésre volt kilátás, hiszen a hajdúságiak az elmúlt szezont az ötödik helyen zárták, a fővárosiak pedig szinte az egész országból igazoltak fiatal tehetségeket.

A két csapat legutóbb még 2019-ben az NB II.-ben találkozott, ahol az Eötvös DSE egy emlékezetes csatában 3:2-re győzött Budapesten. Azóta mindkét együttes játékoskerete jelentősen átalakult. A mérkőzést Fehér Anna Ditta nyitásával a debreceniek kezdték. Az első két szett hasonlóan alakult. Rendkívül kiegyenlített játékban az Eötvös DSE néhány pontos előnyt szerzett, amelyet a kispestiek mindig csökkentettek. A végjátékok a rutinosabb debrecenieknek sikerültek jobban, így kétjátszmás előnyt szereztek. A harmadik etapban már 11:15 is állt az eredményjelzőn, talán a vendégek már kicsit el is hitték, hogy 3 ponttal távozhatnak, de a fővárosiak előbb a pontarányt, majd a szettarányt is kiegyenlítették, és ebben az időszakban átvették a játék irányítását. A döntő szett is az előző kettőhöz hasonlóan alakult, a vendégek láthatóan elfáradtak, így a kispestiek nyerték a találkozót.

Debreceni oldalon az első két szett koncentrált játéka és a mérkőzés végéig tartó küzdés dicsérhető, illetve az is előremutató, hogy a találkozón Berza Fanni, Juhász Flóra és Kerek Zsuzsanna személyében három tehetséges fiatal játékos debütált az első osztályban.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb a Magyar Kupában október 21-én 18 órától a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban a CoreComm Veszprém csapatát fogadja, majd a következő NB I.-es találkozóra vasárnap Székesfehérvárra utazik.

A tények

Kispest SE–DSZC-Eötvös DSE 3:2 (–22, –20, 23, 23, 9)

Budapest, Villányi út, 80 néző. V: Tillmann, Takács.

Kispest SE: Törköly 2, Riczkó 8, Szabó 6, Dani 13, Horváth 4, Benedek 18. Csere: Karkusz (liberó) 1, Kőszegi 5, Vígh 2, Lisztes 9, Németh. Vezetőedző: Takács Gergely.

DSZC-Eötvös DSE: Fehér 10, Takács 6, Ribeiro 33, Kerek 3, Tóth 7, Máté 11. Csere: Fehérvári (liberó), Juhász 1, Béni 2, Berza 2. Vezetőedző: Szombathy András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában