Labdarúgás

2021.10.21. 16:15

Jön a Puskás: hazai pályán javíthat a Loki

A mérkőzés vasárnap 13.30-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban.

20211017 Mezőkövesd Debrecen DVSC labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Az OTP Bank Liga 10. fordulója a nemzeti ünnep miatt nem a megszokott rendben zajlik: szombaton nem lesz bajnoki, pénteken és vasárnap viszont három-három meccset rendeznek. Október 22-én a ZTE a Gyirmótot, a Paks a Kisvárdát, az Újpest pedig a Mol Fehérvárt fogadja, míg október 24-én, vasárnap a DVSC-Puskás Akadémia összecsapással kezdődik a mérkőzések sora, ezt követi majd a Honvéd-Mezőkövesd és a Ferencváros-MTK találkozó – hívja fel a figyelmet a DVSC hivatalos oldala.

Komoly ellenfél érkezik Debrecenbe

A tabella 3. helyén tanyázó vendégek jó formában vannak, legutóbbi hat meccsükön a lehetséges 18 pontból 13-at begyűjtöttek, idegenben veretlenek, négy győzelmet és egy döntetlent értek el. A Loki legutóbb Mezőkövesden csalódást keltő vereséget szenvedett, de előtte a Mol Fehérvár ellen megmutatta, hogy a legerősebb keretű, legtehetősebb csapatoknak is méltó ellenfele tud lenni.

Erre lesz szükség vasárnap is, és a két csapat közös múltja alapján erre van esély. A DVSC és a Puskás eddig tizenhat bajnokit vívott egymás ellen, a felcsútiak ebből mindössze kettőt nyertek meg, hat döntetlen és nyolc Loki-siker mellett. Bár az is igaz, hogy legutóbb három esztendeje, 2018 őszén született debreceni győzelem, az azóta lejátszott négy összecsapáson nem örülhettünk három pontnak (0-2, 1-2, 0-0, 2-2).

A vendégek úgy nyilatkoztak, hogy amennyiben jó lesz a helyzetkihasználásuk, nyerhetnek Debrecenben, míg a Lokinál többek között az eltiltását letöltött Dzsudzsák Balázs és Sós Bence visszatérése táplálhatja a reményeket.

A vasárnapi ebéd után mindenesetre komoly izgalmak várhatók, a jónak ígérkező mérkőzést az M4 élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában