állatok világnapja

2021.10.06. 12:10

Cukibbnál cukibb képeket osztottak meg a kézis lányok a kedvenceikről

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepeljük minden évben Assisi Szent Ferenc emléknapján.

Fotó: DVSC

Napjainkban a négylábúak nem a házőrző, sokkal inkább a családtag szerepét töltik be. Szinte már nem is kérdés, hogy hol a helye a házi kedvencünknek, ugyanis legtöbbjük akkor lépi át a ház küszöbét, amikor csak neki tetszik. Életünkben meghatározó szerepet játszanak az állatok, erre a kapcsolatra hívja fel a figyelmet az állatok világnapja, melyet Assisi Szent Ferencnek, az állatok és a természet védőszentjének emlékére október 4-én tartanak. A világnap célja, hogy az ember-állat barátságot megerősítse, és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, ugyanis az állatok egyben segítik és boldogabbá teszik az életünket, mindennapjainkat.

Sportolók, színészek, állatvédők és közismert emberek közösségi oldalai megteltek cukibbnál cukibb fotókkal a világnapon: kutyáikkal és cicáikkal pózoltak – ezzel is hangsúlyozva, mennyire fontosak számunkra. A DVSC Schaeffler női kézilabdázói a csapat közösségi oldalán egy montázsképet tettek közzé, melyen láthatjuk: a klub tagjai valódi állatbarátok.

Török Lillyt két kedvencével vehetjük szemügyre a képen, Wax és Laszti, a két kis tacskó nagyon sokat jelentenek a kézilabdázónak. – Szinte a kutyusaimmal együtt nőttem fel, rengeteg mindent köszönhetek nekik. Nagyon sok szeretetet adnak, igazi lelki támaszaim, amikor egy fárasztó edzés után hazaérek. Az év minden egyes napján köszönetet kell mondanunk azért, hogy léteznek, és magunk mellett tudhatjuk őket – fogalmazott a Naplónak, hozzátéve: arra biztat mindenkit, fogadjanak örökbe kis állatot, de csak akkor, ha készek arra, hogy gondoskodjanak róla.

Fotó: DVSC

– Nagyon fontosak számomra az állatok, főleg azóta, amióta mellettem van Miszi, a négyéves golden retriever kutyusom. A legfontosabb, hogy felelősséget vállaljunk értük, és aki háziállatot akar, az mindenképpen hosszú távon gondolkodjon. Az állatok pozitív energiát sugároznak, sokszor nem vágyom másra, csak arra, hogy megölelhessem Miszit, ugyanis mindig megnyugtat a közelsége – mondta Poczetnyik Luca.

NE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában