kézilabda

2021.10.16. 20:47

Átszakadt a gát, zsebben az első DEAC-győzelem

Megszerezte első győzelmét a DEAC kézilabdacsapata a 2021-2022-es szezonban. A Ferencváros ellen végig magabiztos teljesítményt nyújtva gyűjtötték be a két pontot.

Fotó: deac.hu

Négy forduló telt el az idei szezonból, és mindössze két döntetlent sikerült elérnie a DEAC kéziseinek, az első győzelem még váratott magára. A csapat teljesítménye azonban hétről hétre egyre jobb lett, és a munka gyümölcse szombat este, a Ferencváros U21-es gárdája ellen végre beérett, számolt be a klub honlapja.

A zöld-fehérek a második helyről várták a találkozót, és az elején még úgy tűnt, nagyon nehéz dolga lesz a DEAC-nak ellenük, ám a 8. percben már 6-2-re vezettek az egyetemisták. Ekkor időt kért a vendégek mestere, és ez némileg megtörte a hazaiak lendületét, felzárkózott a Fradi, de két gólnál közelebb nem tudott kerülni, sőt egyre nagyobb fölényre tett szert a Debrecen, hat perc alatt öt találatot szereztek, miközben az ellenfél egyet sem. Szép akciókat vezetett a DEAC, joggal szólt a vastaps a lelótóról. A szünet 18-12-es hazai vezetésnél érkezett.

A második félidőben sem adta alább az egyetemi klub, még az sem tudta megzavarni a játékosokat, hogy kétszer is kettős emberhátrányba kerültek. Ezeket az időszakokat is átvészelték, volt olyan, amikor kilenc góllal vezettek. Talán a biztos előny tudatában a végére kicsit leengedtek, és az FTC feljött három gólra, de a DEAC sikere nem forgott veszélyben.

A tények

Férfi kézilabda NB I/B, 5. forduló

DEAC – FTC U21 33-30 (18-12)

DESOK. Vezette: Kiu G., Kiu T.

DEAC: Boros – Gidai 6 (1), Rédei 5, István P. 6, Bíró Á. 1, Balázs S. 4, Illés T. 2 (2). Cserék: Mándi, Fábián, Dobos, Mucza 8, Hornyák Z., Dobos 1, Mórucz, Fülöp G., Kathi, Péter D.

Kiállítás: 12, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/3, ill. 1/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában