Tenisz

2021.09.09. 10:36

Mindkét férfi teniszcsapata sikeresen szerepel a DEAC-nak

A másod- és a harmadosztályú együttesük is győzött a legutóbbi mérkőzésén, így mindketten a csoportjuk élén várják a következő fordulót.

A DEAC-DSC másodosztályú csapata a mérkőzés előtt még csoportelső budapesti Ganz-Wekerle ellen lépett pályára a Dóczy utcai Sportcampuson. Tavasszal tőlük szenvedték el az egyetlen vereséget, egy szoros (4-5) és meglehetősen parázs találkozón. Most azzal a tudattal léptek pályára a debreceniek, hogy ha sikerül 5-4-nél simábban nyerni, azzal az élre ugranak – olvasható a deac.hu-n.

Az egyes pályán Máthé Gábor a korábban a magyar felnőtt ranglista top 15-je között jegyzett Kovács Márkot győzte le könnyed összecsapáson. A második pályán Szabó Zoltánnak nem sikerült első, őszi egyéni sikerét elkönyvelnie és kétjátszmás vereséget szenvedett. A hármason Szentkirályi Péter újra találkozott tavaszi ellenfelével, és döntő játszmában vágott vissza a májusi vereségért.

A debreceniek egy párharcot buktak el meccslabdáról: Léka Péter 9-7-re vezetett a döntő játszmában, azonban nem sikerült a győztes pontot megnyernie, és alulmaradt a hasonló játékstílust képviselő ellenfelével szemben. A hátsó két pályán magabiztos hazai győzelmek születtek: Bellér Gábor második szinglijét is meggyőző játékkal nyerte meg, míg Bencző Balázs egy szorosabb és egy simább játszmában, taktikus játékkal diadalmaskodott.

Az egyénik után 4-2-re vezetett a DEAC-DSC, és a döntőjátszmás mérkőzéseknek köszönhetően tudták, már egy meccs is elegendő ahhoz, hogy jobb egymás elleni mérleggel rendelkezzenek a vendégcsapattal szemben. Ennek megfelelően egy kifejezetten erős és két stabil párost állítottak össze.

A taktika bevált, és a szükséges egy mérkőzés mellé a másik két párost is megnyerték a debreceniek, így alakítva ki a 7-2-es végeredményt.

A Máthé-Bellér pár simán, a Szabó-Molnár Ákos duó szorosabban, míg a Léka-Bencző páros háromjátszmás meccsen diadalmaskodott. Az eredménynek köszönhetően helyet cserélt a két együttes a tabellán, vagyis a DEAC-DSC áll az élen. A csoportelsőség megőrzéséhez az utolsó, Építők ellen vívandó találkozón kell nyerni, erre az összecsapásra szeptember 11-én kerül sor Budapesten.

A harmadosztályú csapat Tiszaújvárosban lépett pályára és aratott meggyőző, 8-1-es győzelmet. Egyedül az elsőszámú játékos, Szilágyi Bence szenvedett vereséget. A többi egyéni találkozón két döntő szettes (ifj. Varga Ákos és Szentkirályi Szabolcs) és három sima győzelmet (id. Varga Ákos, Barabás Bence és Bányai Benedek) aratott a vendégcsapat, ezzel eldöntve a találkozó sorsát.

Az 5-1-es vezetés ellenére a párosokra sem lazítottak a debreceniek, és mindhárom duó (Barabás-ifj. Varga, id. Varga-Szilágyi és Bányai-Szentkirályi) behúzta a győzelmet. A magabiztos sikernek köszönhetően továbbra is veretlenül vezetik a DEAC-DSC. A következő találkozót szeptember 12-én, Rudabányán rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában