motorverseny

2021.09.18. 20:26

Letették névjegyüket a flat trackesek Debrecenben

Magosi Norbert becsülettel küzdött, de ez nem volt elég a reményfutamhoz.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

Mintegy kétezren látogattak ki a flat track debreceni debütálására szombaton délután a Perényi Pál Salakmotor Stadionba, ahol a világbajnoki döntő második fordulóját rendezték. A szurkolókat legfőképpen a kíváncsiság vezette a Gázvezeték utcai létesítménybe, hiszen a legtöbben még nem láttak élőben ilyen versengést. De sokan rögtön kedvenceket is választottak maguknak a kilenc ország – Franciaország, Csehország, Ausztria, Németország, Nagy-Britannia, Finnország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország – 21 indulója közül. Természetesen a szurkolók elsősorban a magyarok reprezentánsáért, Magosi Norbertért szorítottak, de már a bemutatásnál kiderült, kik lesznek azok a külföldi motorosok, akinek drukkolnak: a világbajnoki címvédő finn, Lasse Kurvinen és a mezőny egyetlen női pilótája, Yasmin Poppenreiter is hatalmas ovációt kapott.

A viadal előrehaladtával a salakmotorozáshoz szokott tömeg egyre elfogadóbbá vált a flat trackkel kapcsolatban: ahogy a versenyzők leküzdötték a kezdeti óvatosságot, és minél bátrabban, vakmerőbben száguldottak az oválon, a drukkerek is egyre jobban élvezték a megmérettetést. A finnek klasszisa magabiztos motorozással jutott a döntőbe, míg Yasmin óriási meglepetésre még egy futamgyőzelmet is bezsebelt, aminek állva tapsolt a debreceni közönség jelentős része. Az osztrák motoros sikerrel vette a reményfutamot, így a döntőben is húzhatta a gázt, ahol végül a 11. helyen zárt. A 12 fős, 10 körös finálé háromesélyes volt, Kurvinen mellett az olaszok, Kevin Corradetti és Daniele Moschini pályáztak az első helyre. Corradetti veszélyt nem ismerő stílusával, illetve a legdizájnosabb motorjával, egy Zaetával nyerte meg a drukkerek szívét, míg Moschni magabiztosságával lépett elő favorittá. A döntő első startja után Moschini közelebbről is megismerkedett a stadion salakjával, de a bukás nem akadályozta meg abban, hogy az újraindításnál is starthoz álljon.

Fotó: Kiss Annamarie

A megismételt etapban Kurvinen remek rajtot követően az élre állt, s Corradetti hiába lihegett a nyakában lényegében tíz körön át, megelőzni nem tudta, így a finn Diedenbergen után a második vébéfordulót is megnyerte. A dobogó harmadik fokára Moschini állhatott fel, aki egyáltalán nem volt boldog az eredményével, ugyanis dühösen csapkodta a KTM-je kormányát a célba érkezését követően.

Fotó: Kiss Annamarie

A szabadkártyás Magosi Norbert nem tudott meglepetést okozni, bár minden futamában az utolsó méterig küzdött, de ez csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő. A magyar salakmotoros egy hatodik és három hetedik helyezést ért el, amivel a 21. pozícióban zárta a viadalt.

A világbajnoki sorozat október 2-án a csehországi Perdubicében folytatódik.

BN

Végeredmény:

1. Lasse Kurvinen (finn, KTM), 2. Kevin Corradetti (olasz, Zaeta) 3. Daniele Moschini (olasz, KTM), 4. Markus Jell (német, KTM), 5. Jiri Kraus (cseh, Honda), 6. Sébastien Jeanpierre (francia, Kawasaki), 7. Ervin Krajcovic (cseh, KTM), 8. Bailo Pelegrin Gerard (spanyol, Husqvarna), 9. Hanson Schruf (osztrák, KTM), 10. Ondrej Svedik (cseh, Yamaha), 11. Yasmin Poppenreiter (osztrák, KTM), 12. Daniele Tonelli (olasz, KTM).

Borítókép: Magosi Norbert

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában