Mintha Gerd Müllert látnánk?

2021.09.22. 08:15

Kétszer már volt gólkirály az NB II.-ben, meg tudja-e hódítani a megye I.-es bajnokságot is a gólerős csatár?

Urbin Péter neve összefonódott a magyar labdarúgással és némileg Hajdú-Bihar megyével is.

Fotó: Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: VMN-archív

Számos helyi csapatnál megfordult, sőt sikerinek döntő többségét is a Hajdúságnak „köszönheti”, ugyanis kétszer is ő volt az NB II. gólkirálya, mindkétszer a Balmazújvárosban játszott. A megtisztelő poszt, valamint a csapat az így nyolc év távlatában is stimmel: jelenleg Urbin kilenc találattal vezeti a megye I.-es labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját hat forduló után a Balmazújvárosi FC színeiben. Az első fordulóban az Egyek ellen kétszer volt eredményes, majd kettőt lőtt a Sárrétudvari csapatának is, akik ellen az ő góljaival győztek. A 8–2-es püspökladányi sikerből ugyancsak két góllal vette ki a részét Urbin, a Berettyóújfalu ellen szerzett hat gólból szintén kettőt „vállalt magára”, de legutóbb a Hajdúsámsonnak is lőtt egyet.

Urbin Péter (fekete mezben) | Fotó: VMN-archív

Célok harminchét évesen

– Nem kimondott célom megszerezni a gólkirályi címet a szezon végén, de ha sikerül, akkor büszke leszek – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak a csatár. Hozzátette, hogy ugyan már 37 éves, de mivel a posztja támadó, ezért természetesen szeretne minél több gólt rúgni, olyan érzése van ezzel kapcsolatban, mint tiniként, akárcsak tizennyolc éves korában. A célokról pedig azt mondta az egykor a Lokiban is megforduló játékos, hogy szeretne feljutni csapatával az NB III.-ba, ez pedig most mindennél fontosabb, ahogy ő fogalmazott, nem lenne szomorú, ha más lenne a gólkirály, de ők feljutást ünnepelhetnének. Balmazújvárosba a DEAC-tól igazolt a nyáron a gólérzékeny csatár. – Jó a kapcsolatom az újvárosi vezetőséggel, megkerestek, hogy a segítségükre tudnék-e lenni, én pedig szívesen mondtam igen a felkérésre. A Debreceni Egyetem alakulatát sem dobtam el magamtól, hiszen az U11-es és az U17-es együttesnél maradtam edzőként – mondta el Urbin Péter, aki jelenleg is edzőképzésre jár az Magyar Labdarúgó Szövetségnél.

Edzői szemmel

Lajos Ferenc, a Balmazújvárosi FC vezetőedzője régóta ismeri a támadót. – Ahogy régen is, úgy most is egy gólérzékeny csatárról van szó az ő személyében, aki már sok csapatban bizonyította rátermettségét, és nálunk sem hazudtolja meg magát – mondta el véleményét velősen az újvárosiak egyik legjobbjáról a tréner. Lajos Ferenc azt is elmondta, hogy a nemrégiben elhunyt egykori világ- és Európa-bajnok német válogatott labdarúgó, Gerd Müller jut róla sokszor az eszébe, akit minden idők egyik legjobb támadójának tartanak. Számos gólrekord fűződik a nevéhez: többek között, csak Pelé és Romário előzi meg őt a góllövő-örökranglistán. Kérésünkre ki is fejtette a rutinos edző ezen gondolatát. – Ahogy Müllerről annak idején, Urbinról még mostanság is minden bepattan, és nem mellesleg jó döntéseket hoz a kapu előtt, amely egy jó befejező csatárnak a legfőbb ismérve – mondta.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában