Labdarúgás

2021.09.01. 15:01

Katar ellopja a show-t Debrecenben a hétvégén

A sors furcsa fintora, hogy Debrecenben rendeznek válogatott meccset, de a magyaroknak se híre, se hamva.

Sajnos nem a hazai kedvenceket láthatja a nagyérdemű szerdán este 20 óra 45 perctől a Nagyerdei Stadionban, de mindenesetre válogatott felkészülési mérkőzésre kerül sor: Katar–Szerbia. A magyarok majd csütörtök este lesznek porondon, de akár azt is lehet mondani, hogy a világot jelentő deszkákká is válhat az a porond, amennyiben legyőzik Angliát.

De vissza ahhoz a Katarhoz, mely a portugálokkal, valamint a szerbekkel, az írekkel, a luxemburgiakkal és az azeriekkel került egy csoportba a vb-selejtezőre pusztán azért, hogy megkapják a meccsritmust, meccsterhelést, hiszen ők a világbajnokság rendezői, így alanyi jogon ott lesznek a 2022-es vb-n. Az eredményeik nem számítanak bele a selejtezős pontvadászatba.

A rendező ország körül egyébiránt folyamatos a nemzetközi feszültség, folyamatosan össztűz alatt vannak.

A norvégok egyenesen megkérték legnagyobb sztárjukat Erling Haalandot, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és ne engedje, hogy a válogatott Katarban játsszon bármit is. Katarban nem játszik kiemelkedő játékos, a válogatottból szinte mindenki hazája bajnokságában futballozik, 3,5 millió eurós értékével jelenleg Akram Afif a 24 éves balszélső a legértékesebb labdarúgójuk.

Katar labdarúgó-válogatottja március végén három barátságos mérkőzést is a debreceni Nagy­erdei Stadionban játszott, Luxemburg, Azerbajdzsán és Írország volt az ellenfelük. Feltehetőleg jól érezték magukat Debrecenben – bár eredetileg az első két ízben említett gárdával Bécsben játszottak volna, a koronavírus miatt lett a mérkőzések helyszíne Debrecen –, hiszen ezúttal így már visszatérő vendégeknek számítanak.

Ellenfélles, szabályok

Szerda esti ellenfelük Szerbia lesz. A szerbek a csoportban Írországot 3–2-re győzték le, Azerbajdzsánt 2–1-re, valamint 2–2-t játszottak a portugálokkal, így a csoport 2. helyén állnak. Következő tétmeccsük szombat este lesz majd Luxemburg ellen.

A Magyarországon hatályos jelenlegi szabályozásnak megfelelően a mérkőzések védettségi igazolvánnyal látogathatók, kivéve a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló 18 éven aluli nézőket. Szerb vendégszurkolók a FIFA és UEFA rendelkezéseinek értelmében nem vehetnek részt a mérkőzésen.

PALÁNKI ISTVÁN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában