a tállyát verték

2021.08.15. 18:31

NB III.: újabb skalpot gyűjtött be az újonc Hajdúszoboszló

A fürdővárosiak három forduló után még mindig veretlenek a labdarúgó harmadosztályban.

Fotó: Napló-archív

Hét közben az Újpest II. ellen szerezte meg első bajnoki győzelmét a harmadosztályt egy kis Loki elleni iksszel indító Hajdúszoboszló, vasárnap pedig meglett a második siker is: Csillag László tanítványai a Tállyát verték 2–1-re hazai pályán.

A HSE hivatalos Facebook-oldalán olvasható beszámoló szerint a mérkőzés elején kiegyenlített játékot láthattak az érdeklődők. A 11. percben Máté János közelről kotorta a kapuba a játékszert, de Valu játékvezető les miatt érvénytelenítette a szoboszlói kékek találatát. Két perc múlva a folyton zakatoló Dobi Gergő sodorta közelről kapu mellé a pöttyöst, miközben a másik oldalon Csávás Bence durrantott kapu fölé. Félórányi játék – és egy ivószünet – után megint Dobi Gergő került szembe a tállyai kapuval, de lövését szép mozdulattal hárította Kosztyu István. Közvetlenül a szöglet után megint Máté Jankó ijesztgette a Tállyát. A 36. percben a szélvészgyors Lénárt Gergőt csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégek védői, a tizenegyest pedig a Szoboszló kapitánya, Máté János értékesítette (1-0).

A második félidőt nagy elánnal kezdték a fehér mezes vendégek, és kapufával, valamint agresszív letámadással érzékeltették, hogy nem szeretnének pont nélkül hazamenni. Az 52. percben egy mintaszerű kontratámadást befejezve Kovács Norbert egyenlített (1-1). Egyre idegesebb hangulatúvá vált a mérkőzés, villantak a sárga lapok, sőt a Tállya csapatkapitányát, a rutinos Minczér Tibort egy „utánrúgásért” ki is állította a sípmester. Ahogy kezdett az időjárás elkomorulni, úgy került fokozatosan fölénybe a Hajdúszoboszló. Még a zivatar beállta előtt a 77. percben Karacs Péter hibázott ajtó-ablak ziccert, de egy perc múlva javította hibáját, s újabb helyzetét már gólra váltotta a csereként beállt középpályás (2-1). Az utolsó negyedórában is fölényben maradt a hazai csapat, de a szórványos vendégrohamok is hordoztak veszélyt magukban. Az emberhátrányba került tállyai együttes legyűréséhez nagyon harcos és bátor játékra volt szükség, s végül még a hatalmas zuhé sem tudta elrontani a fürdővárosiak jó kedvét, áll a tudóstásban.

A Hajdúszoboszló legközelebb a Sényő otthonában lép pályára jövő vasárnap 17.30-tól.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/fordulatos-meccset-jatszott-a-kis-loki-bekescsaban-5554058/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában