U19-es női kosárlabda-vb

2021.08.07. 15:41

Dombai Réka: nagyon jó a kémia a társaságon belül

A magyar csapat mindent megtesz majd azért, hogy büszkék legyenek rájuk.

Dombai Réka az esemény sajtótájékoztatóján | Fotó: Kovács Péter

A debreceni U19-es női kosárlabda-világbajnokság szombaton kezdődik, és jövő héten vasárnapig tart, az összecsapásoknak a Hódos Imre-rendezvénycsarnok és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok ad otthont. A tornán a magyar válogatott is részt vesz, a mieink a közepes erősségű B csoportba kerültek, de mivel ezt követően biztosan a halálcsoportnak kikiáltott A jelű négyesből kapnak ellenfelet – ahol az Egyesült Államok, Ausztrália, Olaszország és Egyiptom küzd egymás ellen –, ezért nagyon nem mindegy milyen eredménnyel zárják a torna első szakaszát.

A csapat kapitánya, Dombai Réka már harmadik nagy nemzetközi tornájára készül. A fiatal győri játékos korábban még U17-esként Bangkokban, majd egy évvel később Minszkben is méltón képviselte országunkat a korosztályos világbajnokságon. A csapatkapitány a vb rajtja előtt beszélt várakozásairól az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. – Öt hetet edzettünk együtt, és azt gondolom, hogy nagyon jó időszakon vagyunk túl, jól sikerültek a felkészülési meccseink is. Az edző és a stáb is mindent megtett azért, hogy olyan teljesítményt tudjunk nyújtani, amire büszkék lehetnek majd a magyar emberek. Eleve egy erős mag volt a csapatban, és a hozzánk csatlakozók is felvették a ritmust, nagyon jó a kémia a társaságon belül. Közepes erősségű csoportnak mondják a miénket, de úgy vélem, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Ettől függetlenül szeretnénk csoportelsőként továbbjutni és minél jobb eredményt elérni. Nagy boldogság, hogy meg lehetett rendezni ezt a világbajnokságot a Covid-helyzet ellenére is – hangsúlyozta.

Dombai Réka az esemény sajtótájékoztatóján | Fotó: Kovács Péter

Az oroszok a favoritok

A mieink csoportjának toronymagas esélyese az orosz válogatott, gyakorlatilag a teljes keretük hétről hétre nívós felnőttbajnokságokban játszik. Leginkább a Dynamo Kursk csapatában játszó Anastasiia Kosu játékára kell majd odafigyelni, aki csapatával az Euroligában is szerepelt, így az első számú európai sorozat történetének egyik legfiatalabb pályára lépő játékosa lett.

A csoport másik két tagja Dél-Amerikából, illetve Ázsiából érkezik, Tajvan kellemetlen stílusával mindenki számára okozhat majd nehéz perceket, míg Argentína keretében több kiemelkedő tehetség is szerepel. Milagros Maza a legmagasabban jegyzett játékosuk, aki hamar felkeltette az európai klubok figyelmét, olyannyira, hogy az előttünk álló szezont már a spanyol első osztályban kezdi meg. A csoportban nagy küzdelem várható, főleg annak tudatában, hogy a nyolcaddöntőben az A csoport nagyágyúi várnak a négyes tagjaira.

A magyar válogatottnak szombaton Tajvan, vasárnap Oroszország, jövő héten kedden pedig Argentína lesz az ellenfele a csoportkör során, mind a három találkozó egyaránt 17 óra 30 perctől kezdődik majd a Hódos Imre-rendezvénycsarnokban. A belépés a szurkolók számára ingyenes lesz, viszont védettségi igazolvány és az ahhoz tartozó személyi okmány mindenképpen szükséges.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában