utánpótlás

2021.07.26. 08:55

Tehetségközpont lett a DEAC labdarúgó-szakosztálya

Az egyik feladat a DVSC Labdarúgó Akadémia és a megyei labdarúgó-szervezetek munkájának segítése.

Fotó: deac.hu

A Magyar Labdarúgó-szövetség a 2021/22-es szezontól átalakítja a labdarúgóutánpótlás-képzést. A reform hatására egy négy szintből álló rendszert hoztak létre, ahol rangsorolják és meghatározott feladatokkal látják el az összes labdarúgóklubot.

Az új rendszer azt kívánja biztosítani, hogy a játékosok a fejlődésük során mindig a megfelelő szintre kerüljenek, minden időszakban megkapják a megfelelő fejlesztést. Ebben az új rendszerben a különböző szintű kluboknak együtt kell működniük. Ezáltal egy „piramis” rendszer alakul ki, ahol egymás munkáját kell segíteni a csapatoknak, sportszervezeteknek.

Fotó: deac.hu

A legmagasabb szintet az Akadémiák („A szintű klub”, az országban 10 db, a régiónkban a DVSC Labdarúgó Akadémia) jelentik, alattuk helyezkednek el a Tehetségközpontok („B szintű klub”, 27 db az országban, területi elvek alapján kijelölve). A következő szinten a Körzetközpontok vannak („C szintű klub”, Hajdú-Bihar megyében 5 db), majd a Grassroots Klubok („D szintű klub”).

Egy hosszas előkészítő és adminisztrációs munkát követően, az akadémiai rendszert átvilágító „Double Pass” rendszer felmérésén esett át a DEAC is. Nagy elismerésként a sportszervezet a Tehetségközpont (B szint) minősítést kapta, így Hajdú-Bihar megyében az egyetemisták fogják ellátni ezt a feladatkört a DVSC Labdarúgó Akadémia (A szint) és a megyei labdarúgó-szervezetek (C és D szint) munkáját segítve.

Az új rendszer lehetőséget teremt arra, hogy a szakosztálynál folyó szakmai munkát magasabb szintre emeljék, amivel biztosítani lehet a játékosok fejlődését és a DVSC Labdarúgó Akadémiára való játékosáramlást.

Megadják a lehetőséget

Egy másik kiemelt fel­adat, hogy a klub több mint százéves hagyományait, a Debreceni Egyetem képviseletét és a DEAC-család értékeit is megőrizve minden játékosnak megadni a fejlődéséhez szükséges szakmai munkát, és az egyéni képességeihez megfelelő versenyzési, valamint felkészülési lehetőséget

Az első edzések az U7–U11 korosztályok számára augusztus 3-án, az U12–U19 korosztályoknak pedig hétfőtől fognak kezdődni.

A működésről és a szakmai stáb összetételéről információk a DEAC hivatalos oldalán találhatóak.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában