Hoki

2021.07.12. 13:33

Tapasztalt játékossal erősített a DEAC jégkorongcsapata

Rastislav Spirko a szlovák bajnokságból érkezett.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Rastislav Spirko hosszú, változatos és eredményes pályafutást tudhat maga mögött és úgy tűnik, most is ereje teljében van, 24 éve folyamatosan topbajnokságokban játszik, ez idő alatt hihetetlen mennyiségű tapasztalatot halmozott fel – írja a deac.hu.

Nyolcvannégy mérkőzést vívott az NCAA-ban (68 pont), 280 meccset a szlovák élvonalban (256 pont), 256-ot a cseh első ligában (120 pont). A KHL-ben 205 alkalommal lépett a jégre, ez alatt 84 pontot termelt, a Nadezhda Kupán 8 meccsen 7 pont volt a termése, 2005-06-ban NCAA bajnoki címet szerzett, 2009-10-ben pedig cseh extraligában nyert bajnokságot.

Fotó: deac.hu

A nagy reményekre jogosító támadó elmondta, szeretné hozzásegíteni új csapatát ahhoz, hogy még messzebbre jusson a bajnokságban, mint tavaly. – A legtöbbet nyilván a támadásokban tudok segíteni; mindig kreatív játékosnak tartottam magamat, aki sokszor alakít ki helyzeteket és be is talál az ellenfelek hálójába.

„Ezen kívül a tapasztalataim révén szeretnék minden fronton hozzájárulni a jó eredményekhez”

– fogalmazott Rastislav Spirko, aki arról is beszélt, kinek az invitálására érkezett az egyetemistákhoz. – A vezetőedzőnk, David Musial hívására igazoltam Debrecenbe. A 2019-20-as idényben találkoztunk Zvolenben és azóta is tartjuk a kapcsolatot. A csapat tavaly nagyon jó teljesítményt nyújtott és én azon leszek, hogy idén még jobbak legyünk. Úgy vélem, hogy nagyon jól felépített csapatunk lesz, remélem, hogy minden a terveink szerint alakul, és egy igazán élvezetes szezont tudunk produkálni.

NÉVJEGY:

Rastislav Spirko

Született: 1984. 06.21., Martin (SVK)

Posztja: támadó

Testmagasság: 175 cm

Testsúly: 79 kg

Ütőfogás: balos

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában