kézilabda

2021.07.28. 17:24

Karina Jezsikava: jó csapat alakul Debrecenben

A balátlövő úgy érzi, mintha hazatért volna a cívisvárosba.

Karina Jezsikava | Fotó: Kovács Péter

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Három esztendő után tért vissza Debrecenbe a sokszoros fehérorosz válogatott Karina Jezsikava. A Süni becenévre hallgató népszerű balátlövő 2018-ban a horvát Podravka Koprivnica csapatához szerződött, majd onnan az Asztrahanocska együtteséhez vezetett az útja. Az orosz csapattal az EHF-Európa-ligában a negyeddöntőig jutott, a bajnokságban pedig a negyedik helyet szerezték meg. A 31 esztendős játékost a Hajdú-bihari Napló kérdezte, milyen érzésekkel húzta ismét magára a piros-fehér mezt.

– Olyan, mintha hazatértem volna Debrecenbe – ismerte el Jezsikava. – Miután elmentem, hiányzott a csapat, a szurkolók, ezért boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. Azt gondoltam, könnyebb lesz a Nagybánya elleni meccsünk, de igen erős volt az ellenfél, szóval ez az eredmény egy jó kezdet, büszke vagyok a csapata. Természetesen sok hibát követtünk el védekezésben és támadásban is, de kisegítettük, támogattuk egymást. Kicsit fáradt voltam az összecsapás után, mert ez a szezon legkeményebb időszaka, mindennap edzünk, és a hét végére már eléggé megéreztem a tréningeket. Eddig remekül halad a felkészülésünk, jó csapat alakul, amit tudok, megteszek, hogy minél sikeresebb legyen a Loki – ígérte a régi-új közönségkedvenc.

Karina Jezsikava | Fotó: Napló-archív

Arany Rebeka személyében már évek óta van egy remek jobbszélsője a Debrecennek, a brazil világbajnok Mariana Costa nyári szerződtetése vélhetően azt a célt szolgálta, hogy valódi versenyhelyzet alakuljon ki azon a poszton. A 166 cm-es dél-amerikai játékos hazájában ismerkedett meg a sportág alapjaival, ám 20 évesen vándorbotot fogva kezébe, Európa felé vette az irányt, és játszott a dán, az osztrák és a román bajnokságban. A világbajnoki arany mellett nyert osztrák és dán bajnokságot, de van két aranyérme a Pánamerikai Játékokról is.

„Remekül érzem magam, Debrecen jó hely élni és kézilabdázni is”

– hangsúlyozta a villámléptű szélső.

Mariana Costa | Fotó: dvsckezliabda.hu

– Boldog vagyok, mert a lányok is jól fogadtak, mindenki segítőkész. Sokat és keményen edzünk, de ilyenkor ez a normális. Ahogy látható volt a Nagybánya ellen meccsen, valami nagyszerű épül itt, de ez még csak a kezdet, sok mindent kell átvennünk és kijavítanunk, hogy valóban igazán jók legyünk majd. Voltam már párszor a többiekkel a központban, szerintem nagyon szép, lehet sétálni, beülni egy-egy kávézóba kicsit élvezni a látványt és a várost. Az emberek nagyon kedvesek velem, eddig igazán boldog vagyok itt – nyilatkozta a játékos, aki csapattársaival ezen a héten mátraházi edzőtáborban vesz részt szombatig. Közben a játékosok és a szakmai stáb pénteken egy FTC/MTK-vegyes elleni összecsapáson mérhetik fel majd, mennyit haladtak a felkészülésben a piros-fehérek.

MSZ

A DVSC Schaeffler felkészülési mérkőzései

DVSC–Nagybánya

Július 30., péntek, 16 óra, Mátraháza

DVSC–FTC/MTK-vegyes

Augusztus 6., péntek, 15.30, DESOK

DVSC–Békéscsaba

Augusztus 11., szerda, 16 óra, Budapest

FTC/MTK–DVSC

Augusztus 13., péntek, 15.30, Nyíradony

DVSC–Kisvárda

Augusztus 20-21, Nagyvárad, nemzetközi torna

DVSC–Nagybánya

DVSC–CSM Bukarest

Augusztus 27., péntek, 15.30, Hódos

DVSC–MTK

Szeptember 2., csütörtök, 16 óra

Kisvárda–DVSC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában