Tenisz

2021.07.28. 13:17

A kezdetektől a US Openig

Bondár Anna teniszező szívesen emlékszik vissza első versenyére, azóta pedig csak nőnek és teljesülnek az álmai.

20210126 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Portré riport: Bondár Anna teniszező.

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Szuper szervezés, profi körülmények – így jellemezte azt a tornát, amelyen bemutatkozott a Hajdúszoboszlói Sportegyesület színeiben Bondár Anna. A kétnapos fürdővárosi tornán akkor nagy csatában végül a második helyen zárt, azóta viszont sok minden történt a HSE játékosával. A koronavírus teljesen átírta a teniszvilágot is, a 24 éves sportoló több hetet volt kénytelen verseny nélkül tölteni.

– Furcsa volt mindenkinek, hiszen a folyamatos utazáshoz, és tornákhoz voltunk hozzászokva. Edzésekkel tartottuk szinten a játékunkat, nagyon nem mertük túlterhelni magunkat, mert nem tudtuk, hogy mikor folytatódnak a versenyek.

„Amikor viszont újraindult a játék, többször is úgynevezett buborékba kellett mennünk.”

Vártuk a teszteredményeket, nagyon ismeretlen volt ez a szituáció mindenkinek – mondta Bondár Anna. 2020. augusztus végén pedig eljött a várva-várt pillanat: újra pontokért ütögethetett Bondár Anna. Az azóta eltelt időben pedig egyre jobban játékba lendült a jobbkezes játékos. Az egyik legnagyobb skalpot nemrég Svédországban gyűjtötte be, ahol top 150-es játékost győzött le.

Az álmok országútján

Bondár Anna | Fotó: Napló-archív

– Ugyan Grand Slam-versenyen még nem jutottam főtáblára, de itt az ideje ennek véget vetni, és merészet álmodni. Hosszú és rögös út vezet a selejtezőig, de Kuhárszky Zoltán edzőm mellett egy francia edzővel is készülök a versenyre. A magyar edzőm sajnos a svájci elfoglaltságai miatt nem tud végig mellettem lenni, az előző két versenyemre például már Thomas Drouet kísért el. Ő egyébként korábban a kínai Wangnak és Babos Tímeának is edzője volt. Ahhoz, hogy továbbra is folytatni tudjuk a közös munkát, támogatókra van szükségem. Célom az, hogy előbb a top 250-ből a 200-ba, majd a 150-be kerüljek a világranglistán.

„Aztán lehet tovább álmodozni, ettől merészebb vágyaim vannak, de szeretnék lépcsőről lépcsőre haladni.”

Viszont ahhoz, hogy New Yorkban a US Open-selejtezőn jól szerepeljek, fontos, hogy a francia edzőmmel készüljek” – zárta gondolatait Bondár Anna, aki a múlt héten már bekerült a top 200-ba, a gdyniai versenyén elért negyeddöntős helyezésének köszönhetően.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában