DVSC

2021.07.30. 10:26

A Honvéd otthonában tér vissza a Loki az élvonalba

Szombaton 20 órától kezdődik a mérkőzés.

Forrás: dvsc.hu

Fotó: Picasa

Nem akármilyen kulisszák között, az új Bozsik Aréna első tétmérkőzésén mutatja meg magát újra az OTP Bank Ligában a DVSC. Sok néző várható, annál is inkább, mert a hírek szerint több száz Loki-fanatikus utazik a fővárosba, hogy a helyszínen biztassa a csapatát – írja a dvsc.hu. A két csapat veretes közös múltra tekinthet vissza, az egymás ellen játszott 95 találkozóból 33-at a DVSC, 38-at a Honvéd nyert, a többi döntetlenre végződött.

Rengeteg nagy meccset lehetne felidézni a párosítás láttán, a debreceni szurkolóknak bizonyára a 2008-as Magyar Kupa-döntőben, a Bozsik-stadionban elért 7-0 arányú győzelem az egyik legemlékezetesebb összecsapás, míg a kispesti drukkerek vélhetően a 2017-es debreceni mérkőzést (2-5) nézik vissza szívesen.

A DVSC ugyebár a lehető leggyorsabban, egy idény után, bajnokként jutott vissza az első osztályba, míg a Honvéd az előző bajnokságban csak a hajrában menekült meg a kieséstől. A kispestieknek idén ennél jóval merészebb céljaik vannak, amit az is bizonyít, hogy Horváth Ferenc edző együttese még a rajt hetében is erősített, amikor is leigazolta a Topolyától a szerb válogatott csatárt, Nenad Lukicot. A támadó szerb gólkirályi címet is szerzett, összesen pedig 92 mérkőzésen 47 gól és 30 gólpassz a mérlege. – Remélem, szombaton győzelemmel kezdjük a bajnokságot – nyilatkozta a Honvéd internetes oldalának eltökélten Lukic.

Persze akarati tényezőkben a DVSC is erős, Dzsudzsák Balázsék 6 hetes, kemény felkészülés után rendkívül motiváltan várják a szombati meccset.

Huszti Szabolcs is nagy várakozással tekint a nyitányra. – A másodosztályú bajnoki cím után nagyon kíváncsian, és önbizalommal telve várom az első NB I.-es fellépést a csapattal. Mondanom sem kell, milyen fontos találkozó vár ránk, ráadásul a Honvéd számára a meccs bajnoki stadionavató lesz, de arra törekszünk, hogy elrontsuk az ünneplésüket – szögezte le a tréner.

A július 27-i, remek hangulatú szurkolói ankéton Dzsudzsák Balázs is hangsúlyozta, hogy a csapat szeretné 3 pont begyűjtésével kezdeni a pontvadászatot, még ha ez nem is ígérkezik könnyűnek. A Loki keretéhez a nyári átigazolási időszakban csatlakozott az éppen a Honvédtól érkező Soltész Dominik, a francia-kameruni Sylvain Deslandes, a szerb-magyar kettős állampolgár Marko Nikolic, a brazil Charleston Dos Santos, valamint az északmacedón-spanyol David Babunski.

A szombati mérkőzésen a DVSC edzői stábja nem számíthat a nemrég műtött Pávkovics Bencére és Kundrák Norbertre, a többiek harcra készek lesznek. Összességében remek összecsapás várható, amelyet az M4sport+ közvetít, immár a VAR-rendszer alkalmazása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában