fotókkal

2021.06.03. 16:36

Három napig megint minden a kosárlabdáról szól majd Debrecenben

Budapest helyett a cívisváros rendezi meg az olimpiai kvalifikációt – kezdés pénteken.

Fotó: Kiss Annamarie

Megtartották csütörtökön a 3x3-as kosárlabda debreceni olimpiai selejtezőjének a sajtótájékoztatóját. Az eseményen Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hogy nagyon örül a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) töretlen bizalmának.

„Remélem, az idén még emlékezetesebb lesz a Nagytemplom előtti helyszín, mint valaha, gondolok itt arra, hogy legalább az egyik válogatottunk megszerzi azt a hőn áhított olimpiai kvótát”

– mondta a városvezető lapunknak. Hozzátette, hogy egy emberként áll a város a női és a férfi válogatott mögött. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a játékosok az utóbbi időben már jól megszokott buborékban élnek majd, mivel fontos terület lesz az egészség védelme.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta, hogy megnyugtató a számára a debreceni szervezés fejlődése és stabilitása.

„A sportágon belül ebben a szakágban van a legnagyobb esélyünk a legmagasabb szintre jutni. Ezzel az eseménnyel is azt szeretnénk üzenni a világnak, hogy komoly munkát végezve lehet igazán komoly eredményeket elérni”

– mondta el az elnök a Hajdú-bihari Naplónak. Robert Rieblinger, a FIBA 3×3-as szakágának fejlesztési menedzsere arról ejtett szót, hogy a Nemzetközi Szövetség nevében is mondhatja, mennyire boldogok, hogy ebben a nehéz helyzetben is meg lehet rendezni Debrecenben a világeseményt. Azt is elmondta, soha nem gondolták volna, hogy egyszer ilyen szép és eredményes utat tud bejárni a sportág.

Sportolók szemével

A magyar női válogatott oszlopos tagja, Medgyessy Dóra a következőket mondta lapunknak a sajtótájékoztatón: – Óriási élmény lesz újra hazai környezetben játszani. Már a grazi selejtezősorozatot is jól kezdtük, de a nálunk sokkal jobban felkészült franciák megállítottak minket. Mindezek ellenére is megmutatta az említett mérkőzés a 3x3-as kosárlabda minden szépségét. A debreceni játékos azt is elmondta, hogy

szeretnének a hétvégén egy még színesebb, jobb játékkal előrukkolni, melyhez szerinte a szurkolók hathatós segítségére is szükség lesz.

Ugyanezekről beszélt a férfiak egyik kiváló kosarasa is, Ivosev Tamás. – Nem lesz könnyű dolgunk, de nem is kilátástalan a helyzetünk. A győzelemhez szükséges pluszt a mindig velünk együtt hatalmasat küzdő szurkolók adhatják meg.

A programok pénteken 17 óra 15 perckor kezdődnek a megnyitóünnepséggel, majd három délután és estén keresztül zajlanak a küzdelmek Debrecen főterén. A rendezvény ingyenes, viszont csak védettségi igazolvánnyal látogatható. A 18 éven aluliaknál a kísérőnek kell rendelkeznie az okmánnyal. Teljes egészében azok a nézők sem szorulnak ki a térről, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, ők óriáskivetítőkön izgulhatják végig a találkozókat a Kossuth-szobor előtt.

Palánki István

A FIBA 3x3 olimpiai selejtező menetrendje

péntek:

17.15 Ünnepélyes megnyitó

18.00 Ukrajna – Belgium (férfi)

18.25 Hollandia – Észtország (női)

19.05 Szlovénia – Ukrajna (férfi)

19.30 Hollandia – MAGYARORSZÁG (női)

20.10 Szlovénia – Belgium (férfi)

20.35 MAGYARORSZÁG – Észtország (női)

szombat:

18.00 Olaszország – Tajpej (női)

18.25 Mongólia – Románia (férfi)

19.05 Irán – Tajpej (női)

19.30 MAGYARORSZÁG – Románia (férfi)

20.10 Olaszország – Irán(női)

20.35 Mongólia – MAGYARORSZÁG (férfi)

vasárnap:

15.00 Negyeddöntő 1. (női)

15.25 Negyeddöntő 2. (női)

16.05 Negyeddöntő 1. (férfi)

16.30 Negyeddöntő 2. (férfi)

17.10 Elődöntő 1. (női)

17.35 Elődöntő 2. (női)

18.15 Elődöntő 1. (férfi)

18.40 Elődöntő 2. (férfi)

19.20 Döntő (női)

20.00 Döntő (férfi)

20.15 Díjátadó ünnepség

(via debrecenisportcentrum.hu)

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/mar-minden-keszen-all-kezdodhet-a-debreceni-kosarbuli-5315251/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában