Jégkorong

2021.05.31. 13:00

Újabb hosszabbítás a hokisoknál: Vedran Bogesic is marad

Vedran Bogesic eddig egy szezont töltött Debrecenben.

Fotó: deac.hu

A jól megtermett, magyar-szerb kettős állampolgársággal rendelkező fiatalember a szegedi tanulóéveket követően a MAC utánpótlás csapataiban hokizott. A 2016-17-es idényben debütált az ifi korosztályban, 6 mérkőzést játszott a magyar, 5-öt az osztrák bajnokságban. A következő szezonban a juniorok között is bemutatkozott, de főleg az U18-ban vitézkedett. A hazai és az osztrák pontvadászatban egy híján 50 alkalommal lépett pályára, itthon pozitív pont/meccs átlagot produkált. A 2018-19-es idényben elsősorban az EBYSL-ben foglalkoztatták, ott 19 találkozón 15 pontot gyűjtött össze. A következő szezonban ott volt a Divízió 1/B csoportos junior vb-n, tagja lett a divízógyőztes magyar válogatottnak és 24 pontig jutott a magyar U21-es korosztályban. Tavaly nyáron Debrecenbe igazolt és megkezdte első felnőtt szezonját a DEAC színeiben – összegezte a DEAC hivatalos oldala.

A szurkolók között bizonyára akadtak olyanok, akik aggódtak kicsit a Vedrantól várható teljesítmény miatt, de gyorsan kiderült, hogy semmi okuk nincs az ijedtségre. Az újonc védőjátékos gyorsan beilleszkedett és magabiztos, kemény játékkal ezen a szinten is bizonyította a tehetségét. Főként a hátvédsorban látott el fontos feladatokat, ám ha módja nyílt rá, odaért a befejezésekhez is. Összesen 44 mérkőzésen lépett pályára, eközben 8 pontot, 2 gólt és 6 asszisztot jegyzett. Jól kamatoztatta kiváló fizikai adottságait, végig megalkuvást nem ismerő, bátor hokit produkált. Mivel újonc évében megbízhatóan és színvonalasan látta el a rábízott feladatokat, a DEAC menedzsmentje úgy döntött, hogy megkínálja a jövő szezonra érvényes, új szerződéssel, így Veki a 2021-22-es idényben is a DEAC jégkorongozója lesz.

A játékost a klubhonlap többek között az előző és a soron következő idényről kérdezte. – Nagyon jól éreztem magamat a DEAC-ban, a játékostársak jól fogadtak és segítettek mindenben, amiben kellett – kezdte Bogesic. – Leginkább azt sajnálom, hogy nem sikerült a bajnoki döntőbe bekerülni, de az én szememben a Magyar Kupa is csaknem ugyanennyit ér. Megharcoltunk érte, mindenki teljes erővel húzta a csapat szekerét, ennek köszönhetjük a győzelmünket. Az Erste Liga számomra nagy ugrást jelentett, különösen azért, mert korábban csak junior meccseken léptem jégre. Persze nem ért teljesen váratlanul, mielőtt megérkeztem, sokat videóztam otthon, igyekeztem felkészüli arra, ami a meccseken vár rám. Örülök, hogy sikerült megtalálni a helyemet a csapatban és viszonylag jó szezont teljesítettem. Ami a következő idényt illeti, remélem, hogy sikerül a tavalyinál jobb eredményt elérni, úgy a csapatnak, mint jómagamnak is. Nagyon szeretném, hogy mindvégig közönség előtt tudjunk játszani. A múlt év őszén körülbelül két hónapig jöhettek be a szurkolók és utána még jobban hiányoztak. Mintha egy játékossal kevesebben lettünk volna. Bízom benne, hogy ez nem ismétlődik meg többé – hangsúlyozta a védő.

– Vedran az a játékosunk, aki valószínűleg a legtöbbet fejlődött a tavalyi szezonban. Komoly potenciál van benne, ami – ismerve a munkamorálját – hatalmas lehetőségekkel kecsegtet. Reméljük, hogy a fejlődése az idén is folyamatos lesz – értékelt Kecskeméti Áron másodedző.

Névjegy

  • Név: Vedran Bogesic
  • Született: 2001.04.26., Szabadka (SRB)
  • Posztja: hátvéd
  • Testmagasság: 187 cm
  • Testsúly: 94 kg
  • Ütőfogás: balos
  • Kapcsolódó cikkek:

    https://haon.hu/sport/helyi-sport/jan-dalecky-is-marad-a-deac-jegkorongcsapatanal-5298223/

    https://haon.hu/sport/helyi-sport/deac-hugo-turcotte-szerzodest-hosszabbitott-5244334/

    https://haon.hu/sport/helyi-sport/deac-novotny-is-a-maradas-mellett-dontott-5278606/

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában