labdarúgás

2021.05.16. 20:32

Nemcsak visszajutott az NB I.-be, de bajnok is lett a Loki! – fotókkal

A DVSC 4–2-re győzött a Haladás ellen.

DVSC-Haladás NBII. 38. forduló 4-2

Fotó: Kovács Péter

A Merkantil Bank Liga utolsó, 38. fordulójában a Debreceni VSC a Szombathelyi Haladást fogadta a Nagyerdei Stadionban vasárnap 18 óra 30 perctől. Egyértelműen az idény legfontosabb összecsapása várt a Lokira, hiszen a bajnoki cím és az NB I.-be való feljutás volt a tét.

A hangulatra nem lehetett panasz, hiszen több ezres tömeg várta a pályára kiérkező csapatokat, akik talán ettől is felspannolva egész nagy iramban kezdték a szezont záró 90 percet. Az első tíz percben többet birtokolta a labdát a DVSC, viszont igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. Nem úgy a 14. percben, amikor Bódi ugratta ki tökéletes ütemben Baráthot, aki higgadtan gurított az egykori debreceni kapus, Verpecz mellett a hálóba. 1–0. Szép csendesen csordogált tovább a játék, aztán a játékrész felénél a debreceniek fentebb kapcsoltak egy fokozatot és egymás után alakították ki a helyzeteket, de ezekből aztán nem született újabb gól. A 39. percben aztán egy szögletet követően Baráthot lökték fel a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Dzsudzsák váltotta gólra. 2–0. Beindult a DVSC, alig két minutummal később egy szabadrúgás-kombináció végén Varga talált be. 3–0. A 44. percben viszont a vendégek faragtak hátrányukból, egy szélről belőtt labda Kinyikről csorgott éppen túl a gólvonalon. 3–1.

A Loki alaposan bent maradt az öltözőben, hiszen szünet után szinte egyből újabb találatot szerzett a Haladás, Tóth Dávid beadása lecsúszott és behullott a hosszúba. 3–2. A 48. percben aztán egyenlíthettek is volna a vendégek, Kosicky volt szabálytalan a tizenhatoson belül, de a Medgyes által elvégzett büntetőt megfogta a debreceni kapus. Aztán ahogy a futballban lenni szokott, szombathelyi egalizálás helyett újabb hazai gól jött, egy szöglet után Baráth fejelt a hosszúba. 4–2. Az összecsapás végéhez közeledve alábbhagyott a tempó, talán már mind a két gárda az idény lezárását jelentő hármas sípszót várta.

A találkozó végét követően ünnep vette kezdetét, hiszen bajnokként jutott fel a Debreceni VSC az NB I.-be. Mivel a párhuzamosan zajló találkozókon a Gyirmót és a Vasas is győzött, így a győri csapat csatlakozik még a Lokihoz az első osztályba.

Bakos Attila

A tények

Merkantil Bank Liga, 38. forduló

DEBRECENI VSC–SZOMBATHELYI HALADÁS 4–2 (3–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5000 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Márkus Tamás, Kovács Gábor)

DVSC: Kosicky – Bévárdi, Kinyik, Korhut (Szatmári 69.), Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Baráth (Bényei 86.), Bódi (Kusnyír 64.), Szécsi M. – Bárány (Tischler 86.). Vezetőedző: Toldi Gábor

Haladás: Verpecz – Schimmer (Kiss B. 46.), Mocsi, Németh Milán – Kállai (Tóth D. 37.), Holdamf, Csillus T. (Rácz F. 78.), Bosnjak, Debreceni Tóth M. (46.) – Medgyes, Dragóner (Németh Márió. 62.) Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerzők: Baráth (14., 58.) Dzsudzsák (39. büntetőből), Varga J. (42.), illetve Kinyik (43. öngól), Tóth D. (46.)

Sárga lap: Kinyik (19.), Dzsudzsák (60.), Ferenczi (65.) illetve Mocsi (62.), Németh Milán (63.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában