Dobbanjon együtt a szív!

2021.05.16. 08:00

Nem létezik olyan, hogy nem jut fel a DVSC

Lelátói szempontból közelítjük meg az előttünk álló mérkőzést az egyik törzsszurkoló szemével.

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Mióta újra lehetnek szurkolók a mérkőzéseken, egészen más hangulat uralkodik a stadionokban. Felüdülés az edzői utasítások helyett (Tolódj!, Kérjed a labdát!, Gyere vissza!, Érj már oda!) a buzdítást hallani. – Közel harminc éve vagyok kint a meccseken, már ötévesen is elvarázsolt az „Oláh Gabi” – kezdte a Naplónak gondolatait Tóth Csaba, a Loki egyik törzsszurkolója.

„Megéltünk már mennyet és poklot, jártunk-keltünk a BL-ben, sírtunk az NB I.-ből való kiesés után, vasárnap újra sírni szeretnénk, csak már végre újra örömünkben”

– mondta. A drukker arról is beszélt, hogy a szurkoló a pénzéért, amit kifizet, nem vár mást, csak azt, hogy szórakozást kapjon, ne keserűséget. Ha pedig néha becsúszik egy-egy fájó vereség, akkor szerinte azt várnák a szimpatizánsok, hogy álljon ki valaki eléjük, nem kell magyarázkodni, csak mondja el, hogy ez most így sikerült, de rajta vagyunk a hibák kijavításán.

„A bajban is össze kell fogni, nem csak akkor kell nagy DVSC-szurkolónak lenni, mikor a Liverpool jön, meg a Fiorentina, a csapatnak most a Haladás ellen éppoly nagy szüksége van a buzdításra, mint akkoriban”

– vélekedett Tóth Csaba, aki azt is kiemelte, hogy ez egy olyan patinás klub, melynek a vezetősége, a stábtagjai és a játékosok mellett a drukkerei is a brand részei.

Sok fiatal példaképe lehet Bárány Donát | Fotó: Napló-archív

Együtt bármi sikerülhet

– Ott leszek, torkom szakadtából fogom lelkesíteni a srácokat, ha ők tesznek értünk, nekünk is kell tennünk értük. Most még a pénzre sem foghatja senki, ingyenes a belépés, amit ezúton is sok szurkolóbarátom nevében köszönök, nem pénzért adnak tehát futballt, hanem ingyen, ezek után már csak egyet kérek, tényleg futballt adjanak, és főleg a felnövekvő generációnak új reményt, a Lokiba vetett hitet, s folytassák a valaha elkezdett dicső múltat. Bárány Donát az egyik kedvencem, és sok fiatalnak lehet példaképe is – vélekedett Tóth Csaba. A törzsszurkoló végül arról is beszélt, hogy lehet szeretni és nem szeretni a focit, a labdarúgókat, de tudja, milyen a debreceni szív: ha kell összeszorul, ha kell repes az örömtől, de ilyen alkalmakkor együtt dobban. Egy dologról nem akart beszélni csak, mi van, ha nem jut fel a Debreceni VSC, szerinte ugyanis ilyen forgatókönyv csak a divatdrukkerek fejében fordul meg meccs előtt.

Palánki István

Borítókép: Kell az erősítés a lelátókról is a Lokinak, a klub ingyen engedi be a szimpatizánsokat

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/szurkolok-figyelem-a-vedettsegi-mobilapplikaciot-is-elfogadjak-a-vasarnapi-loki-meccsen-5260342/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/egy-kis-loki-matek-a-feljutasrol-5258926/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában