Playoff

2021.04.27. 15:08

Egy lépésre az elődöntőtől a debreceni kosárlabdázók

A lélektani előny a DEAC-nál.

Forrás: DEAC

Április 28-án 18 órától ismét az Alba Fehérvárt látja vendégül a DEAC kosárlabdacsapata az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A Debreceni Egyetem gárdája hétfői idegenbeli sikerével kiegyenlített a párharcban,

a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen pedig már az elődöntőbe jutás a tét.

Nem kezdte jól története első rájátszását a DEAC, hiszen a 15 pontos hazai vereség után a fehérvári dobópárbajból is a hajdúságiak jöttek ki rosszabbul, így két mérkőzés után rögtön a kiesés szélére kerültek. A harmadik találkozón már hozta a kötelező hazait a Kovács-csapat, míg hétfőn hatalmasat küzdve Székesfehérváron is nyerni tudtak, így sikerült kiegyenlíteniük a párharcot. A lélektani előny ezzel már a cívisvárosiaknál van, és a hazai pálya is mellettük szól a mindent eldöntő összecsapáson.

A fehérváriak dolgát tovább nehezíti, hogy három játékosuk is sérüléssel bajlódik, Ahmad, Curry és Markovics sem valószínű hogy pályára lép a Nagyerdőn.

Polyák Lászlóék a hétfői győztes meccs után visszautaztak Debrecenbe, majd kedden a rehabilitációs kezelések kerültek reflektorfénybe. Bár sok újat már valószínűleg nem tud mutatni egymásnak a két csapat, ám Kovács Adrián a meccset megelőző délutánra még beiktatott egy videózást és egy átmozgató edzést – olvasható a klub honlapján. A továbbjutás mellett a szerdai találkozónak még egy fontos tétje van, ugyanis a győztes – a szezon során először – várhatóan már nézők előtt is játszhat majd a legjobb négy között.

A győztes az alapszakaszgyőztes Szolnoki Olajbányásszal találkozik majd az elődöntőben, akik 3-1 arányban jutottak túl a Sopron együttesén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában